Image
06/11/2010

Pief, poef, pasta

Recepten voor amateurs, gevorderden en professionals

 

Lian (19): Pastasalade van penne alla caprese

 
 
Ingrediënten:
500 gram penne, een zestal stevige tomaten, een zakje mozzarella, verse basilicumblaadjes, een teentje knoflook, olijfolie, peper
 
Bereiding:
Kook de penne gaar in licht gezouten water en laat nadien even uitlekken. Snijd ondertussen de tomaten en de mozzarella in blokjes en hak de look heel fijn. Meng alles in een grote schotel en voeg de pasta toe. Scheur de basilicumblaadjes en roer ook die in je schotel. Werk af met enkele lepels olijfolie en wat versgemalen peper.
 
 
GEVORDERDEN
 
Peter (21): Tagliatelle met zalm
 
Ingrediënten:
500 gram tagliatelle, 5 lepels mayonaise, 4 eetlepels room, 2 eetlepels geraspte mierikswortel, 400 gram zalm, 3 eetlepels verse fijngeknipte bieslook, 2 eetlepels fijngehakte dille, (zwarte) peper en zout
 
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar en laat uitlekken in een vergiet. Meng in een kom de mayonaise met de room en de mierikswortel en meng de kruiden erbij. Bak de zalm in een pan, snij ze in reepjes en schep die dan voorzichtig door de pasta. Roer het sausje er nu ook door en serveer. 
 
 
PROFESSIONALS
 
Daan (25): Pasta zatte kip met roquefortsausje en notensalade
 
Ingrediënten:
 
Kip in marinade: 4 kipfilets (600 g), 50 gram fijngehakte koriander, 1 tripel Karmeliet, 4 soeplepels olijfolie, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 soeplepel kipkruiden, peper
 
Notensalade:50 gram rucola, 25 gram pijnboompitten, 1 soeplepel notenolie, parmezaanschilfers, zeezout, peper en bieslook
 
Saus:Half bosje lente-ui, 375 gram capellini, , 250 gram boschampignons, 200 gram spekreepjes, 50 gram koriander, 150 gram geitenkaas, 100 gram roquefortkaas, 400 ml room (40%), 1 eetlepel kipkruiden, 1 eetlepel paprikapoeder, peper
 
 
Bereiding:
Marinade
Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen en leg de kip een uur in die marinade. Bak ze dan in een grillpan, leg ze opnieuw in de marinade en steek de kip dan een halfuur in de oven op 200°C. Kook ondertussen de capellini beetgaar in licht gezouten water en laat afkoelen onder koud stromend water.
 
Notensalade
Bak de pijnboompitten in notenolie en voeg ze bij de rucola. Strooi er zeezout, peper en parmezaanschilfers over.
 
Saus
Snijd de lente-ui in schuine stukken (ook groen) en reinig en hak de boschampignons. Stoom die even met wat gehakte koriander en voeg nadien gebakken spekreepjes en wat room toe. Laat dan de geitenkaas en roquefort smelten tot een saus en kruid met peper, paprikapoeder en kipkruiden. Laat nog 10 minuten koken, maar blijf voortdurend roeren. Voeg dan wat olijfolie bij de capellini en verwarm opnieuw op een zacht vuurtje.
 
Serveren
Snijd de kip in schuine stukken op een bord en serveer met de saus en capellini. Werk het gerecht af met wat bieslook en parmezaanschilfers.
 
(SVR)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Helft studentenresto's gaat voor meer plantaardig

De helft van de Vlaamse hogescholen en universiteiten voert actief promotie voor plantaardige maaltijden [...]

29/01/2025

5 Brugse bruggen

1) Bargebrug Gebogen lijnen die helrood oplichten in het groen, dat is hoe deze voetgangersbrug [...]

27/01/2025

5 Antwerpse hoekjes voor kenners

1) De middeleeuwse Vlaeykensgang Een pittoreske 16de-eeuwse gang waar in de middeleeuwen schoenmakers [...]

20/01/2025

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84