Een lekkere spie brie
Le Rustique is een Franse kaasmaker die tot nu toe vooral naam heeft gemaakt met camemberts. Vanaf nu presenteert de kaasspecialist voor het eerst ook een spie brie van 200 gram, onder de noemer Brie de caractère. De kaas is gemaakt van melk uit boerderijen die voldoen aan een streng kwaliteitscharter.
Likeurpralines in vier smaken
Duc d'O lanceert vier nieuwe likeurpralines, voor wie wel van een chocolaatje houdt, maar dan liefst met een twist. In één doos zitten van elke nieuwe soort vier felgekleurde exemplaren, gevuld met respectievelijk Limoncello, Amaretto, Saint-James Rhum en Cointreau.
Info: www.ducdo.be
Kaas gerijpt in Rodenbach
Een roerend stukje culinaire verbroedering tussen twee West-Vlaamse steden: de Brugge Bierkaas is vanaf heden verkrijgbaar in een variant die is gerijpt in Rodenbach, traditioneel oud-bruin bier en trots van de stad Roeselare. Het spreekt voor zich dat deze kaas het best smaakt met een schuimende Rodenbach ernaast, maar ook een glaasje droge witte wijn past er prima bij.
Info: www.belgomilk.be
Vrouwelijke chefs creëren pralines
De Zwitsers-Belgische chocolatier Neuhaus bracht negen vrouwelijke sterrenchefs bijeen en vroeg hen elk een unieke praline te creëren. Die lekkernijen zitten nu in een - hoe kan het ook anders - roze luxebox. De Belgische bijdragen zijn van Patricia Desmedt, Sofie Dumont en Arabelle Meirlaen.
Info: www.neuhaus.be
Limited edition van de bekende Bugles
De Bugles van Smith zijn die kleine hoorntjes waarmee je zo makkelijk in een dipsausje of een smeuïge homp geitenkaas kan graaien. De komende zes maanden krijgen de Bugles een tijdelijk nieuw smaakje mee: Roasted Paprika.
Info: www.smiths.be
Olijfolie uit Toscane
De olijfolie van Filippo Berio komt uit het hartje van Toscane en is het resultaat van 140 jaar Italiaans vakmanschap. Maar wat wil de 'extra vergine' op het etiket zeggen? Dat het een 100% natuurlijk product is, verkregen uit de eerste koude persing van geselecteerde olijven (1500 stuks voor 1 liter olie). Zeer geschikt voor marinades en salades. Om te bakken en braden gebruik je beter de geraffineerde variant ('zuivere' olijfolie), die een stuk goedkoper is en minder overheersend smaakt.
Info: www.filippoberio.com