Image
31/05/2003

The Talented Mr. Ripley

Nu voor een zacht prijsje te koop op dvd: The Talented Mr. Ripley. Maak kennis met Tom Ripley, een fenomenale Matt Damon (Good Will Hunting, The Bourne Identity), die door de Amerikaanse scheepsmagnaat Greenleaf naar Europa wordt gestuurd om daar diens stinkend rijke mooie zoontje Dickie (Jude Law) te overtuigen huiswaarts te keren.


Het zijn de zonnige, jazz-overgoten fifties, en de Amerikaanse parvenu's vreten in de zonnige Italië collectief uit hun neus op daddy's kosten. Een wereldje dat de ogen van Ripley uitsteekt, en als meester-kameleon graaft hij zich een weg in het milieu. Hij neemt zijn indringersrol in het badplaatsje Mongibello zodanig ter harte, dat hij op een bepaald moment Dickie Greenleaf vermoordt en zijn plaats inneemt. Niet simpel, want Dickie's verloofde (een andermaal oogverblindende Gwyneth Paltrow - die bikini'tjes!) kent zijn gezicht. Wat volgt is een zich langzaam sluitend web van verraad, bedrog, persoonsverwisseling en biseksualiteit.

The Talented Mr. Ripley is gebaseerd op een controversiële roman van Patricia Highsmith. Regisseur Minghella heeft er inderdaad een literaire verfilming van gemaakt, vol schitterende fotografie. De eerste helft van de film baadt in een anachronistisch Beverly Hills 90210-sfeertje, maar het verrassende is dat die kleurrijke prentbriefkaarten-teneur ook na het scharniermoment van de film - de brutale moord in het roeibootje - behouden blijft. Dit schept een bizarre afstandelijkheid die wérkt. Cinefiel smullen geblazen dus, en dat je de beste acteurs van hun generatie in absolute topvorm aan het werk ziet, is meegenomen.

Dvd-extra's: Featurette 'Inside The Talented Mr. Ripley', interviews, making of the soundtrack, B-roll, videoclips 'Tu Vuo Fa L'Americano' en 'My Funny Valentine'

(JC)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84