Image
29/11/2010

Smaakpolitie controleert hygiëne studentenkeuken

In het VT4-programma De Smaakpolitie gaat expert Benny Bax vanavond de keukens van Leuvense studentenkoten en de Alma controleren. En dat werd blijkbaar wel eens tijd...

"Ik zag vooral veel viezigheid, die in sommige koten aan het onwaarschijnlijke grensde. Ik kwam bijvoorbeeld in een keuken waar een vaat van een jaar stond, vol schimmel en beestjes. Een student had zijn kot verlaten, zijn afwas laten staan en een jaar lang heeft niemand dat aangeraakt. Ook producten die al jaren vervallen waren, waren schering en inslag. De schimmel tierde welig en er zaten vliegen. Je acht het niet voor mogelijk”, getuigt Bax, die amper één kot de groene sticker kon opplakken. De Smaakpolitie viel nadien ook binnen bij studentenrestaurant Alma, maar daarover niets dan lof. “Alma 1 aan de Tiensestraat is heel goed georganiseerd en heel net.” Manager Monique Jans is tevreden: “Benny Bax leek me hard onder de indruk. Hij noemde het hier een paradijs, vond het een droom om te controleren. We zijn dan ook erg verheugd met de sticker. Helaas is die een week later al gestolen...” Wie deze aflevering niet wil missen, placeert zich best rond 20.40 uur voor de televisie.  

(SVR)

 

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Digital natives verkiezen een mix van live en online les

Een enquête van Acco toont aan dat blended lessen de toekomst zijn. Studenten en docenten hoger onderwijs [...]

03/02/2023

Museum voor Schone Kunsten Gent geeft prikkelarme rondleidingen

Het Museum voor Schone Kunsten Gent wil een zorgeloos bezoek aan het museum voor iedereen vanzelfsprekend [...]

01/02/2023

Wat te doen na een studie, vijf ideeën

Ben jij binnenkort klaar met je studie en wil je graag aan de slag met werken of weet je nog helemaal [...]

31/01/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84