Image
31/12/2010

Een feestmaaltijd voor 4

Op oudejaarsavond is niets zo goedkoop en gezellig als zelf een maaltijd bereiden alvorens je een of andere party opzoekt. Voor je de oncomfortabele dansschoenen aantrekt, zet je dus beter eerst je koksmuts op. Voor de recepten hebben wij enkele studentikoze kookkunstenaars opgetrommeld, nu jij je mee-eters nog.

 

Warm hapje van Saar: empanadillas met geitenkaas

 
 
Ingrediënten:
150 gram zachte geitenkaas, 50 gram kappertjes, bladerdeeg (uitgerold en voorverpakt: 2 stuks), 175 gram gerookte ham, 1 halve gehakte ui, half teentje gesnipperde look, 1 ei, bakolie, peper, zout, paprikapoeder
 
Bereiding:
-         fruit de ui glazig in wat olie en bak de knoflook een dertigtal seconden mee
-         meng de geitenkaas met de ui, de look, de kappertjes en de ham
-         kruid met peper, zout en paprikapoeder
-         rol het deeg mooi open, snijd er zoveel mogelijk cirkels uit met een doorsnede van 8 centimeter (gebruik een vormpje zoals bijvoorbeeld een kom) en prik met een vork in elke cirkel
-         leg in het midden van elk rondje een hoopje van het geitenkaasmengsel
-         maak alle randen lichtjes nat en vouw ze dan toe zodat je halve maantjes krijgt
-         klop het ei en bestrijk elk half maantje ermee, zodat ze mooi bruinen
-         bak in een voorverwarmde oven tot het deeg mooi gerezen en goudbruin gekleurd is
-         serveer warm

 

Het hoofdgerecht van Bert: scampi diabolique
 
Ingrediënten:
24 scampi's, 1 dl olijfolie, 2 eetlepels tomatenpuree, 2 eetlepels ketchup, 3 dl lichte room, 2 dl witte wijn, chilipepers, dragontakjes, groentebouillon, spaghettikruiden, bakolie, 1 dl water, 1 kleine wortel, 1 ajuin, halve rode paprika, 1 teentje look, 1 glas witte wijn
 
Bereiding:
-         pel de scampi's, maar laat een groot stuk van de staart eraan
-         verwarm de olie in een braadpan
-         kruid de scampi's met peper en zout
-         als de olie goed warm is, bak je de scampi's langs beide kanten gedurende 2 minuten
-         cutter de groentjes en de chilipeper zeer fijn en voeg ze toe aan de scampi's
-         blus de pan met het water en de witte wijn en los de bouillon erin op
-         voeg vervolgens de ketchup, de tomatenpuree, de witte wijn en de room eraan toe
-         roer het geheel goed door en laat eventjes inkoken
-         voeg ten slotte nog een beetje dragon toe en de saus is klaar
 
 
Het nagerecht van Marieke: apple crumble
 
Ingrediënten:
4 bollen vanille-ijs, 4 appels, 1 appelsien, 75 g boter, 75 g amandelpoeder, 75 g suiker, 75 g bloem
 
Bereiding:
-         meng de boter, amandel, suiker en bloem tot een kruimelige massa
-         schil de appel, snij in fijne blokjes en meng met een beetje geperst appelsiensap
-         verdeel de appel in kommetjes en strooi hierover het kruimelige deeg
-         zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden
-         je kan eventueel wat kaneelpoeder, Grand Marnier of calvados bij de appel doen
-         serveren met een bol vanille-ijs
 
(SVR)
 

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Nieuwe editie van campagne tegen pesten focust op de omgeving

STIP IT, de campagne tegen pesten van Ketnet, MNM en Radio 2, is maandag van start gegaan en richt zich [...]

15/09/2024

Vijf tips voor een vlotte start van het academiejaar

Het is weer bijna zover: het nieuwe academiejaar gaat van start. Wat moet je zeker weten vooraleer je [...]

14/09/2024

Studenten nemen de spelling van Gen Z onder de loep

Vier laatstejaarsstudenten Business & Languages van Arteveldehogeschool in Gent tonen in hun bachelorproef [...]

10/09/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84