Anti-katerontbijt voor één persoon
* Maak de aardappels goed schoon en kook ze halfgaar in ongeveer 10 minuten, met weinig water en zout.
* Giet de aardappels af en trek met een mesje de schil eraf, vervolgens rasp je ze. ...
Soort gerecht |
ontbijt |
Herkomst |
Engeland of zo? |
Aantal personen |
1 |
Voorbereidingstijd |
10 minuten |
Bereidingstijd |
10 minuten |
Niveau |
zelfs mét kater is het makkelijk |
Ingrediënten:
* 150 gram aardappels
* zout, versgemalen peper
* 1 sjalot
* 20 gram boter
* 2 plakjes bacon
* 1 ei
* 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
Bereidingswijze:
* Maak de aardappels goed schoon en kook ze halfgaar in ongeveer 10 minuten, met weinig water en zout.
* Giet de aardappels af en trek met een mesje de schil eraf, vervolgens rasp je ze.
* Snij de sjalot in ringen.
* Verhit in een pan de helft van de boter en bak de reepjes bacon tot ze knapperig zijn; leg ze daarna op een bord.
* De geraspte aardappels en de uiringetjes schep je ongeveer een minuut door het bakvet. Dan druk je erop met een spatel tot het een koek is.
* Die koek bak je in ongeveer 4 minuten aan één kant bruin.
* De aardappelkoek laat je met de ongebakken kant op een bord glijden. Je laat het restje boter smelten waarna je de ongebakken zijde van de koek 4 minuten bakt.
* Leg de aardappelkoek op een bord en bak een spiegelei in het vet totdat het wit gestold is.
* De plakjes bacon leg je op de aardappelvariant en daarop volgt het spiegelei.
* De finishing touch maak je door zout, peper en fijngehakte peterselie over het geheel te strooien.
Smakelijk!
(LVB)