Image
13/06/2003

Vlaamse Karbonaden met Leffe Bruin

Onze grootmoeders maakten ze al op hun Leuvense stoven; en nog steeds blijft dit een erg populair recept...  Oma's karbonaden, dit maal met een scheutje Leffe!


Prijs:
 +/- 3 Euro pp. 

Ingedriënten:
1000 g stoofvlees, 100 cl Leffe Bruin, 6 uien, 2 snede bruin brood, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1/2 bosjes peterselie, 15 g bloem (tarwebloem), 1 eetlepel bruine suiker, 1 cl azijn, 2 eetlepels mosterd, 50 g boter (bakboter), olijfolie, nootmuskaat.

Bereiding:
Snijd een kilo stoofvlees uit de nek van het rund (collier de boeuf) in niet te kleine stukken van 4 tot 5 cm en laat alle zijden mooi korsten in wat olijfolie. Stoof ook zes in ringen gesneden uien aan en breng die samen met het vlees in een ijzeren stoofpot

Duur:
2u30min.


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

UGent, UAntwerpen en UHasselt schakelen over naar code oranje

Het academiejaar start officieel in code geel voor het gehele land. Lokaal kan er echter voor gekozen [...]

16/09/2020

Gent start met coronacampagne voor studenten

De start van het academiejaar is in zicht, maar het einde van de coronacrisis is dat helaas nog niet. [...]

15/09/2020

Zo zorg je er dus voor dat meeuwen niet met je eten gaan vliegen

Heb je het ooit al meegemaakt dat een zeemeeuw je ijshoorntje uit je hand snoept of je picknick komt [...]

14/09/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84