Vlaamse Karbonaden met Leffe Bruin
Onze grootmoeders maakten ze al op hun Leuvense stoven; en nog steeds blijft dit een erg populair recept... Oma's karbonaden, dit maal met een scheutje Leffe!
Prijs:
+/- 3 Euro pp.
Ingedriënten:
1000 g stoofvlees, 100 cl Leffe Bruin, 6 uien, 2 snede bruin brood, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 1/2 bosjes peterselie, 15 g bloem (tarwebloem), 1 eetlepel bruine suiker, 1 cl azijn, 2 eetlepels mosterd, 50 g boter (bakboter), olijfolie, nootmuskaat.
Bereiding:
Snijd een kilo stoofvlees uit de nek van het rund (collier de boeuf) in niet te kleine stukken van 4 tot 5 cm en laat alle zijden mooi korsten in wat olijfolie. Stoof ook zes in ringen gesneden uien aan en breng die samen met het vlees in een ijzeren stoofpot
Duur:
2u30min.