WRAP it up!
Wraps komen oorspronkelijk uit Mexico, maar je hoeft geen sombrero op te zetten en snor te laten groeien om zelf met die pannenkoeken aan de slag te gaan. Loop eerst naar de supermarkt om zo’n pakje en volg dan gewoon ons voorbeeld.
MET ZALM
Nodig:
Wraps, gerookte zalm, komkommer, kruidenkaas, kerstomaatjes, versgemalen zwarte peper en wat dille
Bereiding:
- Besprenkel elke wrap afzonderlijk met enkele druppeltjes water en warm ze elk apart gedurende een minuut in de microgolf.
- Besmeer de volledige wrap met een dunne laag kruidenkaas.
- Leg een strook (in het midden van bovenaan tot onderaan) flinterdunne plakjes komkommer (bij voorkeur geraspt).
- Strooi over de komkommer enkele in kleine schijfjes gesneden tomaatjes.
- Leg daarover, in diezelfde strook, een dun laagje zalm.
- Kruid met peper en dille.
- Rol strak op, laat ze nog even afkoelen in de koelkast.
- Serveer in dikke schijven.
MET HAM
Nodig:
Wraps, sla, groene pesto, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaasschilfers
Bereiding:
- Besprenkel elke wrap afzonderlijk met enkele druppeltjes water en warm ze elk apart gedurende een minuut in de microgolf.
- Smeer een heel dun laagje pesto over de gehele wrap.
- Verdeel eerst enkele plakjes gerookte hesp over de wrap en nadien enkele slabladeren (bij voorkeur rucola).
- Leg wat zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaasschilfers op de wrap.
- Rol het geheel heel strak toe, leg ze nog even in de koelkast en snijd dan in schijfjes van een dikke centimeter.
- Tast toe.
MET KIP
Nodig:
Wraps, 2 tomaten, 1 bol mozzarella, 1 zak rucola, 1 bekertje crème fraîche, enkele sneetjes kipfilet (met kalkoenfilet lukt dit recept ook)
Bereiding:
- Snij de tomaten en mozzarella in kleine blokjes.
- Doe ze in een grote kom en meng de rucola erbij.
- Leg wraps op een bord en besmeer ze met crème fraîche.
- Leg daarop eerst de kipfilet en dan de salade.
- Rol de wrap toe en laat het smaken.
VEGETARISCH
Nodig:
Wraps, 1 courgette, 1 tomaat, klein blikje tomatenpuree, chilipoeder, sla, enkele takjes verse koriander, peper en zout
Bereiding:
- Snij de courgette over de lengte in lange plakken (gebruik daarvoor een dunschiller).
- Gril ze kort aan weerszijden in een daarvoor geschikte pan en kruid met peper en zout.
- Snijd de tomaat in kleine brokjes (de tomaat pellen en ontpitten mag, maar hoeft niet).
- Meng een lepel tomatenpuree uit blik met wat chilipoeder en verdeel dat mengsel in een heel dunne laag over de ganse wrap.
- Verdeel daarover zorgvuldig de courgette, de tomatenblokjes, de sla en de koriander en rol het geheel zo strak mogelijk op.
- Aan tafel!
(SVR)