Image
04/07/2003

Festivaldochters Sarah Schueremans (TMF) en Marilyn Ambach (JIMtv)

Zowel TMF als JIMtv pakken in de zomermaanden uit met een gloednieuw festivalmagazine, gepresenteerd door dochters van bekende concertorganisatoren: Sarah Schueremans (dochter van Herman) op TMF en Marilyn Ambach (dochter van Paul) op JIM. En wat wil het toeval? Beide meisjes zijn student en wij hadden hen dan ook geheel toevallig aan de lijn.

GUIDO: Jullie presenteren allebei een festivalmagazine. Is dat toeval?
Marilyn: Toeval? Ja en nee eigenlijk. Ik ben samen met Sarah met een concept rond zomerfestivals naar JIMtv gestapt. We hadden de hoofden bij elkaar gestoken en wat ideeën rond een festivalprogramma gesprokkeld. Uiteindelijk was niet alleen JIMtv geïnteresseerd, maar kwam er ook interesse uit de hoek van TMF. We hebben dan besloten elk een zender voor onze rekening te nemen, zodat we elk meer ons ding kunnen doen.
GUIDO: De concurrerende zenders zetten jullie dus met getrokken messen tegenover elkaar?
Sarah: Nee. Het was oorspronkelijk natuurlijk wel de bedoeling dat we iets samen zouden doen, maar beide zenders hadden andere plannen. JIMtv geeft elke dag een halfuur festivalnieuws, TMF gaat meer specials maken rond grote festivals waarvan soms 8 uren beeld zal worden uitgezonden.
GUIDO: Wat wordt er precies van jullie verwacht?
Marilyn: Ik ben de vliegende reporter van het programma. Ik word dagelijks op pad gestuurd naar festivals overal te lande en probeer allerlei aspecten van die evenementen te tonen. Dat gaat van artiesten op het podium en roadies achter de coulissen tot festivalgangers op de wei en toiletmadammen achter de wei.
Sarah: Bij mij is het ongeveer hetzelfde, al zal ik in totaal maar een stuk of vijf festivals moeten doen. Maar die zullen dan wel in het lang en het breed verslagen worden.
 
Op schoot bij Michael Hutchence
 
GUIDO: Zijn jullie - als dochter van - op de festivalweide grootgebracht?
Marilyn: Ik ben meer opgegroeid op echte concerten, niet zozeer op festivals. Ik ben natuurlijk wel op weides en evenementen geweest, maar niet in die mate dat ik daar mijn opvoeding heb gekregen.
Sarah: Ik ben 19 jaar en ga al 20 jaar naar Werchter, in de buik van mijn moeder. Van kindsbeen af zit ik in de festivalsfeer. Ik ken het wereldje, weet hoe het eraan toe gaat en veel mensen kennen mij natuurlijk al. Het feit dat ik nu de kans krijg om een festivalmagazine te presenteren, is dus ook voor een deel dankzij onze vader. Maar dat wil niet zeggen dat we ons niet dubbel en dik moeten bewijzen.
GUIDO: Wat is jullie leukste festivalanekdote?
Marilyn: De laatste jaren ben ik vooral meegegaan met mijn vader voor een aantal buitenlandse concerten. Ik heb wel een paar toffe dingen kunnen doen, zoals meespelen met de band van mijn vader op het festival van Montreux. Ik speel piano en zing, en mijn broer toert intussen ook mee. Het wordt een echte familieband.
Sarah: De anekdote die mij het meeste is bijgebleven is al lang geleden. Ik was 12 jaar en mocht van papa mee naar een optreden van INXS. Mijn papa heeft mij die dag overal meegenomen en ’s avonds ben ik in slaap gevallen op de schoot van Michael Hutchence. Voor mij was dat een onvergetelijke dag.
 
Studies en muziek
 
GUIDO: Jullie zijn in de eerste plaats student communicatiewetenschappen. Wat voor studentes zijn jullie?
Marilyn: Ik ben een student die niet heel veel studeert, maar als het vak mij ligt, dan studeer ik wel graag. Ik ga altijd braaf naar de les en begin redelijk op tijd mijn examens voor te bereiden. En ik ben ook zeer enthousiast over mijn thesisonderwerp.
GUIDO: Waarover gaat het?
Marilyn: Over de cultuurindustrie. Eigenlijk heel tegenstrijdig om - zelf consument zijnde - een cultuurpessimistisch stuk te schrijven. Maar de commercialisering van de cultuur en alle bijbehorende aspecten boeien mij enorm.
GUIDO: En jij, Sarah?
Sarah: Ik heb nog niet echt een thesisonderwerp, maar zit ook een jaar lager dan Marilyn. Zij zit in 1ste licentie, ik zit in 2de kandidatuur, wat heel handig is om syllabussen en notities van haar te lenen. 
GUIDO: Aha, je bent zó een student?
Sarah: Nee, ik ga er écht voor hoor. Ik ben ermee begonnen om iets bij te leren, dus ik doe het nodige om er te geraken. Maar eigenlijk heb ik een heel relaxed leven. De studies gaan wel voor, maar in functie van mijn studies ziet mijn zomer er wel heel leuk uit.
GUIDO: Wat willen jullie na je studies gaan doen?
Marilyn: Iets in de muziek, maar wat dat precies zal zijn, vind ik moeilijk om nu al te zeggen. Ik moet eerst nog een jaar studeren en in die tijd kan er vanalles gebeuren. Het zal eerder iets achter het podium zijn, maar je weet hoe dat gaat: voor je het weet sta je zelf op het podium.
Sarah: Ik probeer elke taak die ik krijg op één of andere manier te koppelen aan muziek. Ik kreeg een seminariewerk over humor in tijden van crisis en heb dat toch ook aan Eminem kunnen linken. Op een of andere manier probeer ik er toch altijd muziek bij te betrekken. Maar eigenlijk vind ik de entertainmentwereld op zich heel boeiend. Of dat nu muziek is of journalistiek of presentatiewerk.
 
Drie wensen
 
GUIDO: We zijn in een heel vrijmoedige bui: jullie mogen drie wensen doen. Laat jullie gaan!
Marilyn: Ik heb hele clichéwensen: dat mijn familie gezond blijft bijvoorbeeld. Maar eigenlijk heb ik al zoveel geluk. Ik kan doen wat ik wil, ik kan in de band van mijn vader meespelen en binnenkort kan ik de festivalweides afschuimen. Zijn dat geen drie wensen?
Sarah: Mijn eerste wens is dat ik mijn vriendje wat meer zou kunnen zien. We hebben een langeafstandsrelatie, waardoor ik hem maar om de twee maanden kan zien. Mijn tweede wens is de goede afloop van mijn studies. En als derde wens ik de kans om veel te kunnen reizen en duiken.
GUIDO: Kan je in één zin zeggen wat voor iemand je bent?
Marilyn: Mijn moeder zegt altijd: “Het leven gaat te traag voor u.” En dat kan wel kloppen, want ik kon al niet stilzitten in mijn kinderstoel.
Sarah: In één zin zeggen wat voor iemand ik ben? Dat vind ik moeilijk. Mag ik het in vijf zinnen doen en kan jij er dan niet één zin van maken?
GUIDO: Ga je gang.
Sarah: Ik heb mij van kindsbeen af heel zelfstandig moeten gedragen omdat mijn ouders veel weg waren en ik als enig kind alleen thuis zat. Ik ben vrij spontaan en sociaal als ik er zin in heb. Voor de rest ben ik heel graag alleen, maar dat wil niet zeggen dat ik me opsluit. Was dat goed?
GUIDO: Dat waren drie zinnen, maar voor de rest zeer goed. Bedankt en veel succes met jullie presentatiewerk.
 
(MDK)

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84