Image
17/07/2003

Heer der Dolende Zielen 2: De zwarte madonna

Wat een mokerconcept: plaats een mysterieus moordverhaal in de 18de eeuw, ergens op het Franse platteland. Omgeef het met veel duisternis, mist en regen. Laat de figurerende dorpelingen de gepleegde seriemoorden toeschrijven aan de Duivel en het Kwade, zoals hun van bijgeloof doordrenkte zielen het uitschreeuwen in hun borstkas.
En laat dan Jean-Baptiste Poulain arriveren, een man van de Verlichting, een profiler avant-la-lettre die op zoek gaat naar de rationele waarheid achter de gruwelen die zich afspelen nabij de Kapel van de Zwarte Madonna. Wat krijg je dan? Een erg originele, sfeervolle stripreeks van Fabien Vehlmann, een van de getalenteerdste jonge scenaristen van het moment. Bovendien heeft-ie in Matthieu Bonhomme de ideale tekenaar gevonden om z'n rijke verbeelding om te zetten in sobere, rake prenten die de bizarre, ietwat gotische sfeer van 'Heer der dolende zielen' perfect weergeven. Denk aan Edgar Allen Poe, aan de Parijse krantenfeuilletons van rond de vorige eeuwwisseling, aan Le Pacte des LoupsDe zwarte madonna is een sublieme whodunit in een uniek kader, een strip die je hartje zomer doet verlangen naar gure winternachten!

 

(HDP)

 


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84