Image
30/07/2003

Wrong Turn

Laten we beginnen met het goede nieuws: het had nog erger gekund. Ooit werd de naam van Limp Bizkit-zanger Fred Durst genoemd als regisseur voor Wrong Turn. Die vlieger ging gelukkig niet op: Wrong Turn is een film van Rob Schmidt, óók een talentloze nitwit, maar tenminste geen Fred fucking Durst.
Wrong Turn is een vreselijk povere rip-off van Deliverance, de klassieke seventies-film van John Boorman over kampeerders die verdwaald raken in de bossen van de zuidelijke VS en daar worden geterroriseerd door gedegenereerde lokale hilbillies. Maar waar Deliverance een onvergetelijke studie van het menselijke overlevingsinstinct was, is Wrong Turn een banale, fletse en stomvervelende slasher movie van dertien in een dozijn. Slecht dus. Jeepers Creepers-slecht? Bijna, want de door generaties van inteelt misvormde bosbewoners in Wrong Turn zien er make-upgewijs stukken vettiger uit dan de rubberen vampier (of wat was het ook alweer) uit Jeepers Creepers. 't Is dan ook Stan Winston die tekende voor de creature effects, en da's niet de eerste de beste, denk aan de Jurassic Park-dino's, de cyborgs uit Terminator 2 of de slijmmonsters uit Aliens.

 

Maar goed, met professionele make-up maak je nog geen goeie griezelfilm. Eén keer was het vijf minuten spannend, toen de belaagde tieners in een houten uitkijktoren waren gevlucht, maar de overige 82 minuten is Wrong Turn geeuwen geblazen. Deze verkeerde afslag moet je alleen nemen als je echt helemáál niks beters te doen hebt. Vergeet niet door te spoelen!

 

(JC)

 


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Zit jij in de juiste studierichting?

 Absoluut
 Ik hoop het
 Ik vrees er een beetje voor
 Sowieso niet

Job in the picture

3 originele manieren om Amerika te ontdekken met het ESTA

Droom jij al langer van een bezoek aan de Verenigde Staten, maar brengen de bijhorende administratieve [...]

26/05/2021

Op vakantie met alpaca’s

Moet je er even tussenuit en hou je van dieren? In het Nederlandse Drenthe kan je op vakantie tussen [...]

24/05/2021

Een pak spieren in geen tijd

Wou je deze zomer indruk maken met je geweldige summer-body, maar is er toch iets mis gegaan tijdens [...]

23/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84