Image
01/08/2003

Tricky: Vulnerable

Vlijmscherp, bijzonder levendig, duister, vlammend en strak van het leven in zijn aders. Tricky laat dezer dagen een hele diepe indruk nadat hij van het podium weggestapt is, zijn Werchter-statement was straf. Costanza is zijn nieuwe, allesverterende vuur, Vulnerable hun eerste kindje.
Want dit is echt een plaat van geliefden. Tricky heeft opnieuw een begeesterende muze gevonden, en dat voel je steeds zo sterk in zijn muziek. Net zoals debuut Maxinquaye (toen met liefde Martina Toppley-Bird) een klassieker is, biedt ook Costanza zo’n zoete, lieflijke stem, terwijl ze live nochtans ook haar vinnige steek sneed.

 

Tricky is nooit de meest evidente muzikant geweest. Uitgespogen, platgetorten en al te vaak als dood beverfd is Tricky uiteraard zot en geniaal, volledig in zijn wereld gesmoord, een arrogante murmelmompelende agressieveling maar ook - en alleen dat kan ons eigenlijk echt schelen - een indrukwekkende muziekmaker. Een man die met klanken en zijn steeds rauwere, schurende stem de mooiste zinnen zingt en een song opwaardeert door die te coveren. ‘Dear God’ stijgt zo kilometers uit boven z’n origineel en ‘Love cats’ is minstens even romantisch en hier misschien zelfs intiemer dan The Cure dat deed. Intiem is altijd een sleutelwoord bij Tricky, seksmuziek of liedjes om op een cassette naar je lief te sturen met pal ertegen die razernij, die zwarte woede. "I wait for God and it’s very hard I am the lamb I don’t understand I drink your blood and I’m still thirsty I wait for God and it’s very hard" is slechts een glimp van de sterke taal, het gloeiend poëtische, drie levensvragen in een zin song die Tricky maakt en zij zingt. Vulnerable is hard en zacht, loom en razendsnel, loepzuiver in een mist van bijgedachtes. Costanza is een ongelooflijke madam en Tricky is tot over zijn oren verliefd, mogen ze lang en gelukkig samen zijn en veel plaatjes krijgen.

 

(LAD)

 


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Zit jij in de juiste studierichting?

 Absoluut
 Ik hoop het
 Ik vrees er een beetje voor
 Sowieso niet

Job in the picture

3 originele manieren om Amerika te ontdekken met het ESTA

Droom jij al langer van een bezoek aan de Verenigde Staten, maar brengen de bijhorende administratieve [...]

26/05/2021

Op vakantie met alpaca’s

Moet je er even tussenuit en hou je van dieren? In het Nederlandse Drenthe kan je op vakantie tussen [...]

24/05/2021

Een pak spieren in geen tijd

Wou je deze zomer indruk maken met je geweldige summer-body, maar is er toch iets mis gegaan tijdens [...]

23/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84