Diner voor twee bij Comme Chez Kot -> 7 euro pp.
Wat eten we vandaag? Diepvriespizza, zelf geïmproviseerde spaghetti of de puree met chipolata die mama tijdens het weekend heeft klaargemaakt? Lekker, snel en goedkoop: ja. Maar geef toe, af en toe heb je toch nood aan een ander smakenpalet in je mond? Dus, beste student, neem het heft in eigen handen en verwen jezelf, je lief of je beste vriend(in) met dit heerlijke driegangenmenu voor slechts € 6,90 euro per persoon. Welkom bij Comme Chez Kot! De menukaart?
Bruschetta met tomaat, feta en rucola
***
Quiche met broccoli, prei en zalm of kip
***
Vanille-ijskoffie met slagroom
***
Wijn: Le Sablou Bergerac
Wat denk je nu? Mjam mjam, maar te duur en te ingewikkeld voor je kooktalent? Laat die vooroordelen varen en neem jezelf op sleeptouw naar Colruyt. Volg stapsgewijs het boodschappenlijstje en de recepten, en je zult zien dat dit heerlijke menu in no time op tafel staat voor schandalig weinig geld.
Bruschetta met tomaat, feta en rucola
Boodschappenlijstje
|
Wat?
|
Details?
|
€
|
|
1 ovenbroodje
|
(€ 0,34 / 2)
|
0,17
|
|
4 heel rijpe tomaten (400 g)
|
(€ 0,09 / 100 g)
|
0,36
|
|
1 teentje look
|
(€ 1,29 / 7 teentjes)
|
0,20
|
|
rucolasla
|
(€ 1,19 / 100 g)
|
1,19
|
|
50 g fetakaas
|
Griekse fetakaas Athos (€ 1,49 / 200 g)
|
0,37
|
|
peper en zout
|
dit staat hopelijk wel in je kast?
|
0,00
|
|
1 koffielepel basilicum
|
Topaz (€ 1,11 / 18 g)
|
0,10
|
|
1 eetlepel olijfolie
|
Everyday (€ 2,15 / l)
|
0,03
|
|
Totaal
|
€ 2,42
|
Recept
- Snijd het ovenbrood in schijfjes van ongeveer 1 cm en steek ze in de oven tot ze goudbruin zijn. Opgelet: dit gebeurt redelijk snel!
- Ontvel en ontpit tegelijkertijd de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
- Meng de tomaatblokjes met de fijngesneden look en kruid het mengsel met peper, zout en basilicum.
- Besprenkel de warme schijfjes brood met de olijfolie, verdeel het tomatenmengsel erop en brokkel de fetakaas eroverheen.
- Schik de bruschetta op het bord met wat rucolasla.
Quiche met broccoli, prei en zalm of kip
-> een taart-/quichevorm vind je al bij Ikea voor 4,99 euro
Boodschappenlijstje
|
Wat?
|
Details?
|
€
|
|
kruimeldeeg
|
Marc Payot/Galaxi
|
0,65
|
|
2 eieren
|
Everyday, Vrije Uitloop (€ 1,76 / 12)
|
0,30
|
|
20 cl volle room
|
Everyday (€ 0,37 / 20 cl)
|
0,37
|
|
200 g gerookte zalm
of
400 g kipfilet
|
Everyday (€ 2,39 / 200 g)
of
Everyday diepvrieskippenborstfilet (€ 5,56 / kg)
|
2,39
of
2,24
|
|
1 stronk broccoli (enkel de roosjes)
|
vers (€ 0,88 / 500 g)
|
0,88
|
|
250 g prei
|
vers (€ 1,99 / kg)
|
0,50
|
|
100 g geraspte kaas
|
Kievit (€ 0,73 / 100 g)
|
0,73
|
|
1 koffielepel dille
|
Topaz (€ 1,02 / 12 g)
|
0,10
|
|
peper en zout
|
in de kast
|
0,00
|
|
Totaal
|
met zalm: € 5,92
met kip: € 5,77
|
Recept
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Snijd de broccoliroosjes en de prei in brokjes. Kook de broccoli een vijftal minuten en stoof de prei. Laat goed uitlekken.
- Kluts de eieren en vermeng ze met de room.
- Breng het mengsel op smaak met peper, zout en dille.
- Snijd de gerookte zalm in reepjes en leg ze in de taartbodem OF snijd de ontdooide kipfilet in brokken, bak ze gaar en leg ze daarna in de taartbodem.
- Giet de eierenmengeling over de zalm of de kip en leg daarop de broccoli en de prei.
- Bak de quiche 30 à 40 minuten in de oven.
- Sprenkel de geraspte kaas over de quiche na 15 minuten in de oven en laat hem daarna verder bakken.
- Haal de quiche na het bakken snel uit de taartvorm, zodat het deeg niet slap wordt.
10. Serveer de quiche in de vorm van taartpunten, eventueel met de rucolasla die je nog over hebt na het voorgerecht.
Vanille-ijskoffie met slagroom
Boodschappenlijstje
|
Wat?
|
Details?
|
€
|
|
0,5 l afgekoelde koffie (ong. 20 g koffiepoeder)
|
Everyday, gemalen Robusta, (€ 1,47 / 500 g)
|
0,06
|
|
4 bollen vanille-ijs (ong. 400 ml)
|
Everyday vanille-ijs (€ 1,44 / 2.5 l)
|
0,24
|
|
slagroom
|
Saint-Martin (€ 0,88 / 250 ml)
|
0,88
|
|
melk
|
Galaxi (€ 0,42 / 50 cl)
|
0,42
|
|
Totaal
|
€ 1,60
|
Recept
- Neem twee grote glazen.
- Vul 1/4 van de glazen met de afgekoelde koffie.
- Doe in elk glas 2 bollen vanille-ijs.
- Giet in elk glas 1/4 melk.
- Roer de inhoud goed.
- Werk af met slagroom en een rietje.
|
Wat?
|
Details
|
€
|
|
Le Sablou Bergerac
|
Witte wijn, past goed bij elk voor-, taart- en visgerecht
|
3,99
|
|
Totaal
|
€ 3,99
|
Het totale menu met zalm kost je dus € 13,93. Het gerecht met kip kost € 13,78. Deel dat door twee, en het kost je slechts € 6,97 (zalm) of € 6,89 (kip) per persoon. Bewijs geleverd? Smakelijk!
-> opgelet, de prijzen kunnen in de loop van het jaar aangepast worden