Image
02/10/2011

Astrid wint absolute droomjob

Al haar leeftijdsgenoten slenterden als zombies van het ene examen naar het andere, maar masterstudente Europese Studies Astrid Roelandt (21) had als winnares van ‘De Droomjob’ van Het Nieuwsblad aan het eind van vorig academiejaar wel wat anders te doen: gratis en voor niets de vijf mooiste stranden ter wereld bezoeken. Kitesurfen in Fuerteventura, snorkelen in Jamaica, zwemmen in Mexico… Vrienden en familie wachtten gespannen haar thuiskomst af, maar ook GUIDO leefde mee. Terwijl haar bikini hing te drogen en de foto’s werden ontwikkeld, schotelden wij haar een vragenlijst voor.

 

 

“Ik logeerde telkens in een vier- of vijfsterrenhotel en had zelfs een eigen jacuzzi.”
 
 
 
GUIDO: Hoe hoorde je van de wedstrijd?
Astrid: Goh, dat was echt toeval. Het was zeer warm die dag en ik lag met mijn cursus te braden in de zon. Rond een uur of vijf ging ik even naar binnen om mijn mails na te kijken en daar zat een nieuwsupdate bij van Het Nieuwsblad, met onder andere info over de wedstrijd waarbij je een droomjob kon winnen. Tien zinnen en een foto, dat was wat de redactie wou. Ik flanste snel iets in elkaar en stuurde het op. Na twee weken contacteerden ze de beste twintig kandidaten met de vraag om een overtuigend artikel te schrijven. Uit deze twintig zou dan de winnaar worden gekozen. Toen ik uiteindelijk het verlossende telefoontje kreeg - “Het is om te zeggen dat je gewonnen hebt” - rolden de tranen over mijn wangen en prevelde ik onophoudelijk dankuwel en amaai. Ik had het absoluut niet verwacht.
GUIDO: En was het effectief een droomjob of eerder zwaar overschat?
Astrid: Het was een prachtervaring, al was het soms ook vermoeiend. De enige opdracht was: maak een verhaal en zorg dat het niet steeds over hetzelfde gaat. Maar ik wou het goed doen, waardoor ik er uiteindelijk best veel mee bezig was. Nu, de redactie had me wel wat ideeën gegeven. Aangezien Fuerteventura vooral bekend is om zijn kitesurfspots, leek het hen aangewezen dat ik daarop focuste tijdens mijn reis. In Jamaica zou het dan weer leuk zijn als ik eens zou snorkelen, enzovoort.
GUIDO: Had je veel vrije tijd?
Astrid: Ik bleef eigenlijk nooit erg lang ter plekke, in Mexico bijvoorbeeld maar twee dagen. Dat is een te korte periode om de dingen zomaar op je af te laten komen en dus ging ik hele dagen op zoek naar een verhaal. Van luieren kwam weinig in huis, al was er ’s avonds telkens wel tijd voor een uitgebreide plons in het zwembad. Ik logeerde telkens in een enorm luxehotel met vier en vaak zelfs vijf sterren. Geen reden tot klagen dus. (lacht) Eén keer had ik zelfs een persoonlijke jacuzzi!
GUIDO: Zalig! Waar moeten we zeker ooit naartoe?
Astrid: Puur esthetisch gezien is het mooiste strand dat van Cancún, in Mexico. Dat werd in 2005 weggeblazen door de orkaan Wilma, maar daar is niets meer van te merken. Veel tijd heb ik er echter niet doorgebracht, want tijdens mijn verblijf regende het onophoudelijk. Het leukste strand is dan weer dat van Jamaica. Wat rum, wat reggaemuziek en je vergeet er al je zorgen. Dat van Fuerteventura sluit de top drie.
 
De droomjob in een notendop:
 
To visit                                                          To do
Zarzis, Tunesië (Djerba)                                  De invloed onderzoeken van de crisis in Libië op het toerisme in Tunesië. Nadruk op de verhalen van de mensen.          
Jandia, Fuerteventura (Costa Calma)        Kitesurfen.
Marbella, Spanje (Costa del Sol)              Het nachtleven ontdekken.
Cancún, Mexico (Playa del Paraiso)          Op bezoek bij de Maya's, de jungle in.
Montego Bay, Jamaica                           Snorkelen en het spoor volgen van Bob Marley.
 

(SVR)

Foto: Lieven Van Assche


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84