Image
21/08/2003

In het hol van de reet

Wie vandaag Jeroom nog niet kent, mist de clou van menig cafégesprek. Niet slecht voor een bescheiden illustrator en cartoonist: incontournable worden op je 26ste. In het hol van de reet is het tweede verzamelalbum met strips en cartoons van de enige tekenaar die écht alles heeft om de opvolger van Kamagurka te worden.
Om in één ruk uit te lezen valt het album een beetje zwaar uit, want al die 'Reetman'-strips op een rij zijn van het goede teveel. Maar my god, wat staan er verder schitterende, volstrekt originele dingen in dit boek. 'De avonturen van Ridder Bauknecht en Frans de Dode Ridder' zijn wat ons betreft nu al mijlpalen in het absurdistische genre. De taboeloze, consequent nihilistische invalshoeken waarmee Jeroom de maatschappij bekijkt zijn van een absolute onvoorspelbaarheid. Het moet iets genetisch zijn: u en ik zouden er nog niet aan dénken om de actualiteit, de mens en de wereld te bekijken op zo'n twisted manier. Komaan zeg, "De Tricolor, de slet van het Kanaal", hoe bedenk je zoiets? Schitterend, onnavolgbaar en compleet origineel! Jeroom is nu al een monument, maar hij weet het gelukkig zelf nog niet.

 

(HDP)

 

Lees ook ons interview met Jeroom


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Elon Musk speelt gastheer van Saturday Night Live

Afgelopen zaterdag 8 mei mocht Elon Musk samen met Miley Cirus voor een avond gastheer zijn van de show [...]

13/05/2021

Luc Sels nog vier jaar rector van KU Leuven

Studenten en personeel van de KU Leuven konden gisterenavond online hun stem uitbrengen op wie ze de [...]

12/05/2021

Taylor Swift is eerste vrouw met Global Icon BRIT award

Op zondag 9 mei maakten de organisatoren van de BRIT awards bekend dat Taylor Swift dit jaar de Global [...]

11/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84