Image
19/02/2012

Zalige zalmgerechten: Superdeluxe in no time!

 


Zalm is niet enkel goed voor je alertheid en geheugen, de vis werkt ook nog eens positief op je humeur. Ook 21-jarige studente orthopedagogie Lien uit De Pinte is dol op de zoetwaterbewoner. Ze helpt je stap voor stap bij het bereiden van haar drie favoriete zalmreceptjes, die zelfs de grootste kookkluns in een mum van tijd op tafel kan toveren.
Eenvoudig voorgerecht: zalmwraps op een prikkertje
Ingrediënten:
Wraps (2 stuks), kruidenkaas, 150 gram rucola, 1 doosje pijnboompitten, 100 gram gerookte zalm, zout en peper
Bereiding:
-      Rooster de pijnboompitten in een pannetje en haal ze van het vuur wanneer ze bruin zijn. Laat even opzij staan.
-      Haal de wraps uit de verpakking en besmeer ze met de kruidenkaas
-      Verdeel de rucola er gelijkmatig over en bestrooi met de pijnboompitten.
-      Leg de zalmplakken op de wraps en kruid aan met peper en zout.
-      Rol de wrap op, steek vast met prikkertjes en laat twee uur in de koelkast rusten.
-      Snij de wrap in gelijke stukjes en decoreer met prikkertjes.

Croque décadent met zalm
Ingrediënten:
1 bol mozzarella, 2 tomaten, 4 sneden brood, een paar plakjes gerookte zalm, verse basilicum, olijfolie, sla
Bereiding: 
-      Snij de mozzarella en de tomaat in dunne schijfjes en beleg twee sneetjes brood ermee.
-      Leg ook dunne schijfjes mozzarella en zalm erop.
-      Decoreer met een paar blaadjes basilicum.
-      Plaats de lege sneetjes op het belegde gedeelte, druk goed aan en bak in de pan of laat enkele minuten in de grill.
-      Presenteer de croques met een luchtig slaatje.
Gebakken zalm met spinaziepuree en een mosterdsausje
Ingrediënten:
70 gram boter, 70 gram bloem, 1/5 l melk, een potje mosterd, 3 grote aardappelen, 100 gram diepgevroren spinazie, 2 zalmfilets (ongeveer 150 gram per persoon), olijfolie, peper en zout, muskaatnoot
Bereiding:
De mosterdsaus:
-      Laat de 70 gram boter smelten op een laag vuurtje en voeg evenveel gram gezeefde bloem al roerend toe.
-      Als het mengsel droog wordt, haal je de kookpot even van het vuur. Laat de inhoud in geen geval bruin worden.
-      Voeg een halve liter beetje bij beetje toe en breng al roerend aan de kook.
-      Breng de saus op smaak door een gewenste hoeveelheid mosterd, peper, zout en muskaatnoot toe te voegen.
De spinaziepuree:
-      Kook de aardappelen in licht gezouten water tot wanneer je ze kan doorprikken en warm 100 gram diepgevroren spinazie op.
-      Voeg de opgewarmde spinazie bij de afgegoten aardappelen.
-      Pureer het geheel en breng op smaakt met peper, zout en nootmuskaat.
De zalm:
-      Kruid de zalmfilets met peper en zout en laat ze enkele minuten bakken in een verhit scheutje olijfolie in de pan.
-      Bak de zalm slechts enkele minuten aan elke kant, zo blijft de vis mooi rozig en droogt die niet uit.
-      Serveer de zalm meteen na het bakken met een flinke schep puree en enkele lepeltjes saus.
(CA)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

De Campus Cup winnen? Schrijf je nu in!

Na een sabbatjaar keert de Campus Cup, de studentenquiz van VRT, in het voorjaar van 2025 terug naar [...]

24/10/2024

Gentse deelfietsen breken records

Nog niet zolang geleden klonk het dat deelfietsen nooit zouden aanslaan in Gent, "want iedereen [...]

22/10/2024

Deze hogeschool biedt als eerste in België "omgekeerde pedagogiek" aan

De Fabula Event Communication Campus, voorheen gekend als de Charles Péguy hogeschool, is de eerste hogeschool [...]

20/10/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84