Image
15/10/2003

Mystic River

Na Space Cowboys en Blood Work begonnen filmfans een beetje bezorgd te worden. Was die ouwe Clint Eastwood z'n pluimen aan het verliezen? Zou hij zijn immense carrière afsluiten met een stel middelmatige films? Da's toch geen way to go voor zo'n alom gerespecteerde cowboy?…


Maak jullie geen zorgen: Clint kan het nog. Mystic River, zijn verfilming van het boek van Dennis Lehane, is een parel van ouderwets degelijke filmmakerij. Mystic River heeft het allemaal: een knap verhaal, beklijvende personages, een locatie die zo weegt op het verhaal dat ze zelf protagonist wordt en een schare topacteurs die het allerbeste van zichzelf geven. 't Is een loodzware prent, maar wel een die je niet licht zal vergeten.

Sean Penn, Tim Robbins en Kevin Bacon spelen drie ex-jeugdvrienden uit een arme buitenwijk van Boston die van mekaar vervreemd zijn geraakt nadat een van hen is meegenomen door een pedofiel. Jaren later worden ze weer met elkaar geconfronteerd nadat de dochter van een van hen verkracht en vermoord wordt teruggevonden.

De opbouw van deze film zit gewoon rotsvast in mekaar. Clint etaleert zijn vakmanschap en maakt een brok cinema waarvan je helemaal doordrenkt wordt. Voeg daarbij ademnemend acteerwerk van Tim Robbins als de getraumatiseerde eenzaat en vooral de fenomenale Sean Penn als de wraakzuchtige vader, en je krijgt een schoolvoorbeeld van hoe klassiek Hollywood-drama eigenlijk altijd zou moeten zijn: groots en pakkend.

(JC)Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84