Image
29/01/2003

Kenya 2: Ontmoetingen

Ach ja, we weten ook wel dat 'Kenya' eigenlijk niet veel meer is dan een spin-off waarmee Léo het reusachtige succes van zijn zelfbedachte dieren uit 'Aldebaran' en 'Betelgeuze' een beetje wil uitbreiden. En dan? We geven het grif toe: ook Ontmoetingen, het tweede deel uit deze nog kraakverse reeks, hebben we met rooie oortjes gelezen, want Léo is een buitengewoon begenadigd verteller.

In dit album kom je te weten wat er met de leden van de expeditie van John Remington is gebeurd en krijg je vooral een fantastische portie exobiologie op je bord. En dat is natuurlijk exactly waar de fans van Léo op zaten te wachten. Niet alleen het reuzenbeest van de cover speelt een fascinerende rol, maar er is ook een soort bloeddorstige aap die dood en verderf zaait. En de absolute ster van dit album: een parasitaire heremietkreeft die als een soort body snatcher in lijken kruipt en ze zombiegewijs weer tot 'leven' wekt. Kijk, we gaan niet weer beginnen over het feit dat Léo vrij houterige personages tekent, en we weten ook niet of scenarist Rodolphe (die voor Léo ook de Canadese mountiesavonturen van 'Trent' schrijft) veel aan dit verhaal heeft bijgebracht. Wat we wel weten: Léo gaat met het album meer en meer aanspraak maken op de titel 'de Spielberg van het beeldverhaal' en wij zijn dol op zijn strips.

(HDP)


Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84