Image
29/09/2012

Meer vegetarische maaltijden in studentenrestaurants


Vanaf dit academiejaar zullen de studentenrestaurants van de UGent iedere donderdag drie vegetarische maaltijden en één vlees- of vismaaltijd serveren. Dat wordt de Omgekeerde Dag. Op de andere weekdagen blijven vooral vlees en vis op het menu staan. Onze ecologische voetafdruk  wordt voor een derde bepaald door wat we eten. Vlees blijkt de grootste boosdoener te zijn. Bij de productie van vlees is er een groot verlies aan energie en het draagt bij tot de opwarming van ons klimaat. De UGent wil hierdoor extra aandacht besteden aan een gezond voedingsbeleid. Een streefdoel van de UGent is om de milieu-impact te beperken. De slogan luidt ‘Minder vlees, meer toekomst’.  Met de Omgekeerde Dag wil de UGent vooral studenten die meestal voor een vleesgerecht kiezen aansporen om eens een vegetarisch gerecht te proberen. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook gezond en lekker.

(SVB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

‘The Day After Corona’: digitaal evenement voor jongeren over de toekomst na corona

Een jaar corona weegt zwaar, ook op jongeren. Het zorgde voor meer stress, onzekerheid, eenzaamheid, [...]

16/04/2021

Lego lanceert set met ‘Braille Bricks’ die kinderen blindenschrift leren

Een mooi voorbeeld van inclusiviteit bij Lego. Het Deense bedrijf gaat namelijk een nieuwe set blokjes [...]

16/04/2021

70 werken van Banksy komen naar Brussel

Deze zomer opent de interactieve tentoonstelling Banksy: Genius or Vandal zijn deuren op de Grote Markt [...]

16/04/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84