Image
29/09/2012

Meer vegetarische maaltijden in studentenrestaurants


Vanaf dit academiejaar zullen de studentenrestaurants van de UGent iedere donderdag drie vegetarische maaltijden en één vlees- of vismaaltijd serveren. Dat wordt de Omgekeerde Dag. Op de andere weekdagen blijven vooral vlees en vis op het menu staan. Onze ecologische voetafdruk  wordt voor een derde bepaald door wat we eten. Vlees blijkt de grootste boosdoener te zijn. Bij de productie van vlees is er een groot verlies aan energie en het draagt bij tot de opwarming van ons klimaat. De UGent wil hierdoor extra aandacht besteden aan een gezond voedingsbeleid. Een streefdoel van de UGent is om de milieu-impact te beperken. De slogan luidt ‘Minder vlees, meer toekomst’.  Met de Omgekeerde Dag wil de UGent vooral studenten die meestal voor een vleesgerecht kiezen aansporen om eens een vegetarisch gerecht te proberen. Het is niet alleen beter voor het milieu, maar het is ook gezond en lekker.

(SVB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Studenten van Europacollege in quarantaine na 22 positieve coronatests

Alle studenten van het Europacollege in Brugge moeten in de eerste week van het academiejaar al overschakelen [...]

22/09/2020

Cafés in de Overpoort mogen open, maar (bijna) niemand durft

Maandag start het academiejaar, maar van cafébezoekjes zal niet veel in huis komen. Het merendeel [...]

19/09/2020

Alma past menu en prijzen aan

De Alma, het studentenrestaurant van de KU Leuven, opent met een aangepast menu. De boosdoener in het [...]

18/09/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84