Image
19/02/2013

Style by EMMA*: Alle dagen romantiek

Styling experte, blogster & fashionista pur sang Emma Gelaude signaleert voor GUIDO de hotste trends en vertaalt ze in inspirerende outfits, handige tips & tricks en absolute must-haves
 
Een blauwtje opgelopen op Valentijn, de hoogmis van de romantiek? Geen nood, het felrode verwenmoment bij uitstek is niet de enige romantische dag van het jaar. Alle dagen romantiek, dat is ons motto. Return on investment: emotionele highlights en brandende liefde. GUIDO is uiteraard fan van de liefde, maar omdat we toch liever de clichés skippen, maken we voor jou een lijstje met cruciale tips om te scoren.
De dudes

Mannen zetten zowel qua manieren als op vestimentair vlak hun beste beentje voor door zich te gedragen als Richard Gere in Pretty Woman, en dit in een pak waar 007 ook naar zou grijpen. Strak in het pak, sexy en glamoureus. Alle onderzoek wijst uit dat deze look bij elke man de sexappeal straf opdrijft. Mits het pak natuurlijk perfect zit en de juiste snit heeft. Met een donkerbruin afgestoft slobberexemplaar van een ver familielid zal je een tegengesteld effect krijgen, en terecht. Laat je adviseren in een prijsklasse van de ketens tot een Café Costume. Ga voor een moderne no-nonsense look en je zal besprongen worden. Shame on you trouwens als je dit maar één keer per jaar - omdat het van moeten is - herhaalt.

De ladies

Niemand oogt dagelijks als een wandelend La Perla-campagnebeeld, maar toch kunnen speciale momenten zoals een romantische date een extra stimulans zijn om de comfortabele jeans en het saaie V-halspulletje eens links te laten liggen. Ga voor iets waarin je jezelf onweerstaanbaar voelt en tegelijk zonder schaamrood op de wangen de deur mee uit durft, want jammer genoeg neemt het aantal modeflaters exponentieel toe naarmate men zich uitdagend probeert te kleden. It’s a thin line between sexy and slutty. De meest voorkomende fout is dan ook het overexploiteren van blote lichaamsdelen. Een ultrakorte rok is misschien verleidelijk met een losse blouse met hoge halslijn, of afgewerkt met een statement necklace. Maar combineer je datzelfde niemendalletje met een even strakke top, dan heb je steevast een plaats veroverd op the walk of shame. Accenten zijn dus belangrijk. En ook de suggestie. Een kanten uitsparing in een zwarte cocktaildress die een mooie cleavage laat vermoeden, zal sterker prikkelen dan gevaarlijk opbollende borsten in een te nauw aangemeten bovenstuk.

Zelfvertrouwen boosten

De allerbelangrijkste factor bij het slagen van een outfit en meteen ook de volledige date, is je zelfvertrouwen. En dat geldt voor beide geslachten. Maar dan moet je zonder pardon een aantal regels respecteren. Om te beginnen de basics, zoals een mooi kapsel, verzorgde tanden en een frisse adem, propere nagels en een goed geboend lijf met een lekker geurtje. Schilfertjes, rouwnagels, okselvijvers of een walmende bek zijn gegarandeerd afknappers waar zelfs de mooiste outfit niet tegenop kan. Selecteer dus een look die je beste kanten accentueert. Een ensemble dat je als gegoten zit. Waarin je je goed, sterk en zelfzeker voelt. Want als je je een hele avond gegeneerd en ongemakkelijk in je vel voelt, ben je ofwel verkeerd gekleed, ofwel zit je met de verkeerde aan tafel. Opteer dus voor oogverblindend en kleur gerust eens prikkelend buiten de lijntjes, maar altijd in stijl. And trust EMMA: je Cupido-pijltjes zullen doel treffen. Recht in het hart.


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84