Image
07/12/2003

Futurama

Matt Groening is vooral bekend als maker van de tekenfilmreeks The Simpsons. Minder legendarisch, maar daarom zeker niet minderwaardig, is zijn tweede animatieserie Futurama.


Voor de game echt begint, krijg je een filmpje te zien dat op geen enkel vlak verschilt van de animatiereeks. De verwachtingen lopen dan ook hoog op bij deze grappige scènes. Maar eigenlijk volgt er enkel teleurstelling. Futurama is niet meer dan een doordeweeks actie- en platformspel. Fry, Bender en Leela (de drie speelbare personages) moeten rennen, schieten, springen, boksen en weer doorgaan. De uitdagende puzzels, zoals vermeld op de doos, vormen geen echte hindernis. De levels zijn weinig gevarieerd en duren eindeloos.

Op de technische kant van Futurama valt weinig op te merken. Matt Groening had zelf de productie van het spel in handen. Er is dus geen verschil de look&feel van de televisiereeks en de game. De graphics zijn helemaal dezelfde en ook de stemmen werden ingesproken door de acteurs van de serie.

Zoals zovele games gebaseerd op populaire films of televisiereeksen weet Futurama de hoge verwachtingen niet in te lossen. Ironisch genoeg gaat het futuristische Futurama een heel korte toekomst tegemoet in de gamewereld.

(SVK)

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84