Image
05/12/2003

Missy Elliott: This is not a test!

Zij is wel de dame die ons hartje het meest heeft meegenomen als we het over stoere, nasty, sexy vrouwen in hiphop gaan hebben. Missy was/is het dikkerdje die het voor vele heren in schoonheid moet afleggen tegen pakweg Lil’Kim of Foxy Brown, maar Missy is wel onze keizerin als het op pumpin’n’jumpin tunes aankomt. This is not a test! maar dat was het al lang niet meer!


Sinds ze in ’97 met Supa Dupa Fly haar rechten kwam opeisen, is ze vier albums, massa’s hits, tonnen respect en heel wat dollars verder. Toch blijft ze de grappige, de uiterst creatieve, dit is haar derde album in evenveel jaar, een topmadam die bepaalt wat er op de dansvloer in da club tussen de lijven maalt.

Want sexy is haar muziek, en funky en volop feest. Ook nu haalt ze hier en daar haar gospelstemmetje boven om ‘I’m not perfect’ bijvoorbeeld tot een smeuiige ballad om te smeren. Missy wist met Lady Saw samen in ’99 al dat hiphop met dancehall ging trouwen en schuift ook nu Beenie Man en Elephant Man op de afspraak om er dikke hits mee te scoren, en geloof ons: jullie staan volgende week al op ‘Don’t be cruel‘ of ‘ Keep it movin’ te wiebelen. Onze meest opgemerkte track was toch wel ‘Wake up’, waar het bloedserieus in eigen subcultuur kijken en bijten is, als je de miljardenbusiness en hitlijstenmachine die hiphop nu is nog zo kan noemen. Met Jay-Z samen gaat het over ‘It’s ok if you makin legal money, if you gotta keep your clothes on, if you ain’t got a gun…’ en zo is zij nog maar eens "the realest from the fake", de "kick it like David Beckham rhyme" die Jay-Z ertussen werpt is wel lachen. Timbaland en Missy samen hebben beslist om het hele album een oldskool tint te geven die we goed kunnen smaken, rhymes uit ‘Push it’ van Salt-n-pepa, oldskool beats en sappig rhymen in ‘Let it bump’ en de Sugarhill Outro van Mary J. Blige plus alle andere hints en knipogen die we nog moeten horen.

Dit is voor de vijfde keer op rij een heel uitgekiend sterk album, de "this is a Missy Elliott exclusive"-kreten aan het begin van elke track zijn weg en dat was het enige wat ons vorige keer kon vervelen. Ze mag dan niet the skinniest girl in the bizz zijn, ze heeft wel de felste en mooiste mond. Skinny girls, ugh!

(LAD)

Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84