Image
07/06/2013

Sylvie Kreusch (22) won met SOLDIER’S HEART de Nieuwe Lichting van Studio Brussel


Na het binnenhalen van de Talent Van Het Jaar-award van cultuursite Cutting Edge, won het vierkoppige Soldier’s Heart ook de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Hierdoor krijgen de muzikanten een plaatsje op Pukkelpop en mochten ze in april hun muzikale droomwereld al naar het podium van de Brusselse AB verhuizen. Frontvrouw Sylvie Kreusch leeft voor haar muziek, maar had zo’n succes nog niet verwacht: “We zijn tenslotte nog maar een dik jaar bezig.”

"Het succes van onze muziek weegt op mijn inzet voor school, maar ik wil zeker mijn studies afmaken."

GUIDO: Wat ging er door je heen toen de winnaars van de Nieuwe Lichting werden bekendgemaakt?

Sylvie: Ik was euforisch! Pas toen er steeds minder groepen op het podium stonden, beseften we dat we echt kans maakten op de overwinning. Nadien ging het heel snel. Plots hadden we een optreden in de AB waar we amper voor konden repeteren.

GUIDO: Geloof me, het publiek heeft daar niets van gemerkt. Jullie songs zitten wel vrij complex in elkaar. Hoe zijn jullie tot die sound geëvolueerd?
Sylvie:
Voor elk nummer maken we een basis op keyboard en gitaar. Nadien komen we allemaal samen en beginnen we te jammen. We luisteren zelf naar veel verschillende genres en dat zal sowieso een invloed hebben op onze muziek, maar er zijn geen specifieke artiesten waar we naar opkijken. We willen vooral een eigen geluid brengen en hebben het gevoel dat het niveau altijd hoger kan. Ons eerste optreden, en trouwens de reden waarom we Soldier’s Heart hebben opgericht, was op Humo’s Rock Rally. Het was onze eerste keer als band op een podium en het was een totale flop. Als je dat optreden vergelijkt met hoe we nu bezig zijn, is de evolutie enorm.

GUIDO: Je bent het enige meisje in de band en je woont bovendien ver weg van de anderen. Geeft dat geen problemen?

Sylvie: Ik denk dat ik het moeilijker zou hebben als er nog een meisje in de groep zou zitten. (lacht) Ik moet soms wel mijn mannetje staan, maar ik denk dat ik daar aanleg voor heb. Bovendien kennen we elkaar al heel lang.

GUIDO: Jullie hebben samen op de middelbare school gezeten, maar jij studeert momenteel fotografie in Antwerpen. Zijn jouw studies nog makkelijk te combineren met jouw muziek?

Sylvie: Normaal gezien zou ik in juni afstuderen, maar door Soldier’s Heart heb ik twee vakken opgeschoven. De combinatie studeren en muziek lukt wel, maar het schoolwerk verdwijnt wel vaak naar de achtergrond. Mijn droom ligt in de muziek, dus elke keer dat we met Soldier’s Heart een stap vooruit zetten, zoals bij de Nieuwe Lichting, dan ga ik me automatisch minder inzetten voor school. Toch wil ik mijn studie zeker afmaken! Het is een zekerheid voor later en de opleiding geeft ook een meerwaarde aan onze muziek. Wij hebben elkaar leren kennen in de les woord en drama toen we veertien waren. Die lessen hebben ons uit onze schelp doen kruipen en hebben geholpen bij onze podiumprésence. Ook bij fotografie kom je in een artistieke wereld terecht waar je veel inspiratie kunt opdoen.

GUIDO: Jullie staan met de Nieuwe Lichting op Pukkelpop deze zomer, maar waar zou je het liefst van al optreden?

Sylvie: Dat is gewoon Pukkelpop! Ik zal nooit vergeten wat ik voelde toen ik Selah Sue op dat podium zag staan. Ze is niet meteen mijn favoriete artieste, maar ik kreeg toch kippenvel toen ik haar bezig hoorde. Ik wil daar ook staan! Het Sportpaleis lijkt mij natuurlijk ook een fantastische locatie, maar we moeten met onze voeten op de grond blijven en beginnen bij het begin. Ik ben met een soloproject bezig en het ideale scenario is dat zowel mijn eigen project als Soldier’s Heart aan succes wint, en dat ik beide goed kan combineren. Ik wil op termijn graag fulltime met muziek bezig zijn. Ik hoef er niet rijk van te worden, maar ik wil er wel van kunnen leven.

(LM)

Foto: Studio Brussel


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84