Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'The Blue Trail'

In een totalitair Brazilië worden bejaarden door de overheid van straat geplukt om ze naar ouderenkolonies [...]

Nieuw op Prime Video: 'After the Hunt'

Films over #MeToo zijn gloeiend hete hangijzers waar regisseurs liever hun vingers niet aan verbranden. [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Geen blabla, ga voor Glagla

De Glagla-schoen is niet alleen met amper 170 gram de lichtste ter wereld, hij is ook de meest ademende [...]

05/08/2009

Dvd: Incendiary

Okee, nu is het definitief: Sharon Maguire - de Britse regisseuse van Bridget Jones's Diary - mag van [...]

03/08/2009

Haircare

Wie goedkope shampoo koopt, kan door de chemische producten en een overdosis zonneschijn een koperen, [...]

01/08/2009

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84