Image
08/08/2025

Betalen we straks een voorschot op restaurant?

Als je reserveert in een chic restaurant, wordt steeds vaker een voorschot gevraagd. De fine dining-sector doet dat om het aantal no-shows terug te dringen. Die no-shows zijn natuurlijk ook een fenomeen in de meer betaalbare horeca, dus zullen we ook daar binnenkort een voorschot moeten betalen?


Volgens een onderzoek van kassa- en betaalplatform Lightspeed en reserveringssoftware Zenchef valt het wel mee: negen op de tien horecaondernemers in België kiest ervoor om geen voorschot te vragen bij reserveringen, uit angst dat dit gasten afschrikt of naar de concurrentie drijft.

Tekst: Herbert De Paepe


Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'Avatar: Fire and Ash'

Zestien jaar geleden verblufte James Cameron het cinemapubliek met het grensverleggende sciencefictionepos [...]

Nieuw in de cinema: 'The Love That Remains'

Een relatiebreuk hoeft niet abrupt te zijn. Liefde kan ook geleidelijk wegdeemsteren, op het ritme van [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Eén kopje koffie

Mochten ma en pa nog geen Senseo in huis hebben: dit is je kans om hen een fijn, origineel cadeau te [...]

16/12/2007

Plain white T's: every second counts

Heel slim van hen om de plaat ook maar meteen te openen met het evidente hitje ‘Hey there Delilah', een [...]

14/12/2007

Glamoureus in een wip

Een nieuwe outfit voor nieuwjaar? Helemaal niet nodig, en bovendien veel te stresserend met al dat volk [...]

13/12/2007

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84