Image
08/10/2009

LOVE FOOD: deel 1: Mijn selder staat in bloei

Liefde gaat door de maag, dat weten we al langer dan vandaag. Met deze smakelijke menu’s vol afrodisiaca kook je je lief zo het bed in.


Telkens voor 2 personen

 
 
  • Aperitief: Bellini (7 min.)
 
Ingrediënten:
2 (rijpe) nectarines, 1 fles ijskoude prosecco, vruchtensiroop met perziksmaak
Bereiding:
Snijd het fruit in blokjes en mix ze fijn.
Voeg eventueel wat siroop toe om het zoeter te maken.
Pureer het fruit tot je een gladde vruchtenpulp krijgt.
Vul twee mooie bevroren (champagne)glazen voor een derde met de verse vruchtenpuree.
Schenk al roerend de prosecco erbij.
Serveer met een knipoogje.
 
  • Voorgerecht: Knoflook-kaassoep met spekreepjes (20 min.)
 
Ingrediënten:
25 g dunne plakjes gerookt spek, 30 g boter, 1 geperst teentje knoflook, 20 g bloem, 500 ml groentebouillon, 100 g geraspte belegen kaas, 1 dikke snee wit brood zonder korst, versgemalen zwarte peper, 1 eetlepel fijngesneden bieslook
 
Bereiding:
Snij het spek in stukjes.
Smelt ongeveer de helft van de boter in een pot en bak de spekstukjes krokant, samen met de knoflook.
Haal het spek eruit en hou het apart voor de afwerking.
Schep de bloem bij de knoflook en giet er geleidelijk de bouillon bij.
Blijf roeren tot je een gebonden massa krijgt.
Voeg de kaas in kleine porties toe en laat ze smelten op een laag vuur.
Snij het brood in blokjes en bak die goudgeel in de rest van de boter. Breng de soep op smaak met peper en bieslook.
Schenk de soep in individuele kommetjes.
Werk af met stukjes krokant spek en geraspte kaas.
Serveer de broodkorstjes er apart bij.

  • Hoofdgerecht: Gegratineerde selder met gehakt (15 min.)
 
Ingrediënten:
1/2 bleekselder, 250 g gemengd gehakt, 15 g boter, 15 g bloem, 250 ml melk, 25 g gemalen kaas, 1/2 eetlepel tomatenpuree, nootmuskaat, peper en zout
 
Bereiding:
Was en snij de selderstengels grof en kook ze 5 minuten in gezouten water.
Laat ze goed uitlekken.
Kruid het gehakt eventueel wat bij en rol middelgrote balletjes.
Leg de gehaktballetjes in het selderwater tot ze bovendrijven.
Laat ook de gehaktballetjes goed uitlekken.
Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem erbij.
Leng het sausje aan met melk en laat al roerend indikken.
Neem de saus van het vuur.
Meng de tomatenpuree en de helft van de gemalen kaas door de saus.
Doe selder en gehaktballetjes in een ovenschotel.
Overgiet ze met de saus en bestrooi met de rest van de kaas.
Na 5 minuten onder een hete grill krijg je een mooi korstje.
 
  • Dessert: aardbeimilkshake (5 min.)
 
Ingrediënten:
75 g aardbeien, 8 g suiker en nog twee eetlepels voor de afwerking, 1 bolletje vanille-ijs, 1 dl melk, citroensap
 
Bereiding:
Mix alle ingrediënten tot een mooi roze goedje.
Zet het drankje even in de ijskast tot het lekker fris smaakt.
Zet de glazen omgekeerd, eerst in citroensap en nadien in een hoopje suiker, zo krijgt je glas en mooi en zoet kraagje.
Voor de afwerking zet je twee aardbeitjes op een rietje.

(HDP)
 

Comments

ONTSPANNING

Nieuw in de cinema: 'Köln 75'

Dat Keulen halverwege de jaren zeventig niet bepaald de meest swingende stad van Duitsland was, vindt [...]

De ultieme chill: dit zou je studentenleven pas écht een upgrade geven

Het studentenleven draait niet alleen om blokken, feestjes en instant noodles. Het draait ook om je eigen [...]

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Boekentips voor onder de kerstboom

Je zit waarschijnlijk al even met je neus tussen de boeken. Studeren is niet altijd fijn, maar een ontspannend [...]

14/12/2020

Geekbook: geeky groepen op Facebook

Op Facebook vind je alles, ook groepen waarin je thuishoort. Heb je een geeky kantje en zoek je vrienden [...]

14/12/2020

FANTASTISCH: iCarly krijgt een reboot met de originele acteurs

In 5.4.3.2… iCarly, de populaire Nickelodeon-serie over de vriendinnen Carly en Sam die samen [...]

11/12/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84