Image
19/10/2014

‘Meneer, er zit een worm in mijn hamburger’


Donderdag lanceerde het studentenrestaurant aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) de wormenburger op het menu. Een hamburger gemaakt op basis van larven van de buffalokever. 400 burgers gingen er de deur uit en de reacties waren overwegend positief. Op dit moment is twee derde van de landbouwgrond ingenomen door gewassen voor veevoer. Insecten daarentegen, hebben 12 keer minder voedingsstoffen nodig dan koeien en de helft minder dan kippen. Vorig jaar keurde het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid tien insectensoorten goed, waaronder dus deze buffalokever. Die overigens ook gebruikt worden in vogel- en visseneten. Voor zij die nieuwsgierig zijn, de insectenburgers zijn te vinden in supermarkten Delhaize en Spar aan een portefeuillevriendelijk prijsje. (CG)
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Driekwart van de jongeren eet wel eens insecten

Een op de drie Vlamingen at ooit al kevers of voedingsproducten op basis van insecten. Dat blijkt uit [...]

24/11/2022

Dit is de allerpopulairste sushi

Volgens de laatste gegevens van Uber Eats is de gezonde en traditionele Japanse keuken snel uitgegroeid [...]

22/11/2022

Goedkope groenten en fruit bestaan nog

Alles wordt duurder, ook groenten en fruit, maar een nieuw initiatief bij Carrefour voorkomt voedselverspilling [...]

17/11/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84