Image
25/04/2004

Pasta alla vongole

Een van de lekkerste primi piatti die je in Italië kunt bestellen: pasta alla vongole, ofte spaghetti met venusschelpjes. De pasta kook je al dente
, dus niet te lang. Wat de saus betreft: begin met een fijngehakte ui te bakken in olijfolie. Voeg er een halve kilo gepelde tomaten en een eetlepel tomatenpuree aan toe. Laat vijf minuten koken. Voeg een eetlepel suiker toe en laat nog eens tien minuten doorkoken. Wrijf de saus door een zeef. Neem een nieuwe pan en bak een teentje knoflook in olijfolie. De look mag er weer uit, en je vervangt 'm door de gekookte venusschelpjes (200 g inclusief schelp!), 10 g peterselie en de gezeefde saus. Nog vijf minuutjes laten koken, peper en zout toevoegen en over de pasta gieten. Heerlijk!

(HDP)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Mechelse studente maakt podcast voor wie worstelt met studiekeuze

Communicatiestudente Emma Scheyvaerts (20) van de Thomas More Hogeschool in Mechelen is al aan het tweede [...]

17/03/2022

Brusselse zussen finalistes in Red Bull Basement

De zussen Hajar en Kawthar Saidi (19), twee Brusselse studentes Business Management aan de ICHEC Brussels [...]

12/03/2022

10-jarig bestaan van Deliria gevierd op Internationale Vrouwendag

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Veel vrouwen lusten wel een frisse pint. Maar [...]

11/03/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84