Image
25/04/2004

Pasta alla vongole

Een van de lekkerste primi piatti die je in Italië kunt bestellen: pasta alla vongole, ofte spaghetti met venusschelpjes. De pasta kook je al dente
, dus niet te lang. Wat de saus betreft: begin met een fijngehakte ui te bakken in olijfolie. Voeg er een halve kilo gepelde tomaten en een eetlepel tomatenpuree aan toe. Laat vijf minuten koken. Voeg een eetlepel suiker toe en laat nog eens tien minuten doorkoken. Wrijf de saus door een zeef. Neem een nieuwe pan en bak een teentje knoflook in olijfolie. De look mag er weer uit, en je vervangt 'm door de gekookte venusschelpjes (200 g inclusief schelp!), 10 g peterselie en de gezeefde saus. Nog vijf minuutjes laten koken, peper en zout toevoegen en over de pasta gieten. Heerlijk!

(HDP)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Studenten UGent bouwen zelfrijdende elektrische racewagen

UGent Racing, een collectief van 80 ingenieursstudenten van de UGent, bouwen samen aan een zelfrijdende [...]

31/01/2022

Lumière opent stadsbioscoop in Mechelen

Goed nieuws voor de Mechelse studenten, want na veertig jaar zonder stadsbioscoop heeft Lumière er eentje [...]

28/01/2022

Bestuur Vlaamse Vereniging van Studenten kleurt exclusief mannelijk

Genderdiversiteit is ver te zoeken in het nieuwe bestuur 2021-2022 van de Vlaamse Vereniging van Studenten [...]

26/01/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84