Image
25/04/2004

Pasta alla vongole

Een van de lekkerste primi piatti die je in Italië kunt bestellen: pasta alla vongole, ofte spaghetti met venusschelpjes. De pasta kook je al dente
, dus niet te lang. Wat de saus betreft: begin met een fijngehakte ui te bakken in olijfolie. Voeg er een halve kilo gepelde tomaten en een eetlepel tomatenpuree aan toe. Laat vijf minuten koken. Voeg een eetlepel suiker toe en laat nog eens tien minuten doorkoken. Wrijf de saus door een zeef. Neem een nieuwe pan en bak een teentje knoflook in olijfolie. De look mag er weer uit, en je vervangt 'm door de gekookte venusschelpjes (200 g inclusief schelp!), 10 g peterselie en de gezeefde saus. Nog vijf minuutjes laten koken, peper en zout toevoegen en over de pasta gieten. Heerlijk!

(HDP)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

KdG lanceert postgraduaten voor knelpuntberoepen

Karel de Grote Hogeschool (KdG) speelt in op het nijpend tekort aan accountants en biedt vanaf september [...]

09/08/2023

Student levenslang verbannen bij American Airlines

Van plan je te bezatten voor je op het vliegtuig stapt? Misschien denk je wel twee keer na als je leest [...]

03/08/2023

Zet je fiets niet aan de kant: hij is geld waard

De afgelopen vijf jaar hebben 45% meer werknemers een fietsvergoeding gekregen van hun werkgever. Ruim [...]

02/08/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84