Image
13/09/2015

Groenteburgers voor iedereen


Hamburgers smullen en toch gezond eten? Supersimpel: maak je eigen groenteburgers. Poepsimpel, spotgoedkoop en superlekker. Just the way we like it.
 
 
 
Bloemkoolburger
 
 
  • Ingrediënten
 
  • 1/3 bloemkool
  • 1 el. dijonmosterd
  • 1 el. maïzena
  • 1 ei
  • peterselie, zout, chili, kappertjes
  • 1 kop broodkruimels
  • 1 tl. citroensap
  • ¼ kop parmezaan
 
 
 
  • Bereiding
 
  • Stoom de bloemkool.
  • Voeg de mosterd, maïzena, eieren en citroensap toe aan de bloemkool en maal alle ingrediënten fijn.
  • Voeg 1/2 kop broodkruim bij de geraspte parmezaan en doe er een snuifje zout bij.
  • Kruid met peper en zout naar smaak en vorm hamburgers van het mengsel.
  • Paneer de hamburgers met het parmezaanmengsel en leg ze op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Bak de hamburgers in de oven en draai ze af en toe om zodat de 2 kanten mooi bruinen.
   
   
   
Wortel-hazelnootburger
 
 
  • Ingrediënten
 
  • 100 g hazelnoten
  • 500 g wortel
  • 100 g geraspte kaas
  • 100 g broodkruim
  • 3 eierdooiers
  • Zout, peper, peterselie
 
 
 
 
  • Bereiding
 
  • Rooster de hazelnoten.
  • Giet kokend water over de wortel en laat goed uitlekken en afkoelen.
  • Meng de wortel met de hazelnoten, kaas, peterselie, broodkruim, eierdooiers, zout en peper.
  • Vorm platte burgers (bijvoorbeeld in een vorm van Tupperware) en bak ze krokant in de pan.
 
 
 
 
Pompoenburger
 
  • Ingrediënten
 
  • 500 g pompoen
  • Koriander
  • 20 g hazelnoten
  • 2 eieren
  • 4 sneetjes brood
  • 2 kl. olie
  • Zout
  • 1 el. currypasta
  • Bereiding
 
  • Rasp de pompoen.
  • Rooster de hazelnoten en hak ze daarna fijn.
  • Verkruimel het brood en voeg het samen met de hazelnoten toe aan de pompoen.
  • Roer de currypasta, het zout en de koriander erdoor.
  • Voeg de eieren toe en meng alles goed.
  • Vorm de hamburgers en bak ze in de pan tot ze goudbruin zijn.
 
 
 
Spinazieburger
 
 
  • Ingrediënten
 
  • 250 g spinazie
  • 2 sjalotjes
  • 100 g feta
  • 20 g witte rijst
  • 20 g pijnboompitten
  • 2 eieren
  • peterselie, nootmuskaat, komijn, zout en peper
  • 100 g bloem
 
  • Bereiding
 
  • Kook de rijst en was en hak de spinazie.
  • Bak de sjalotjes.
  • Meng alle ingrediënten (zonder de bloem) en voeg 1 ei toe.
  • Vorm hamburgers en strijk ze (voor een krokant laagje) in met het resterende ei en met de bloem.
  • Bak de burgers in een pan tot ze een korstje hebben.
 
 
Groenteburger met zonnebloempitjes
 
 
Ingrediënten 
 
  • 1/2 courgette
  • 1/2 teentje knoflook
  • 50 g geraspte kokos
  • 50 g bloem
  • 100 g zonnebloempitjes
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • Sap van ½ citroen
  • zout
  • frituurolie
 
 
Bereiding
 
  • Rasp de courgette.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Meng de courgette met de knoflook, de kokos, de bloem, het kerriepoeder, een snuifje zout, het citroensap en de zonnebloempitjes.
  • Vorm platte burgertjes van het mengsel en frituur ze goudbruin.  
 

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Frans-Vlaanderen lanceert app om West-Vlaams te leren

In Frans-Vlaanderen, in het noorden van Frankrijk, werd vroeger een variant van West-Vlaams gesproken, [...]

23/03/2024

Acht bekende jongeren nemen een week lang het Burger House in Gent over

Vanaf zaterdag 23 maart kan je het culinaire avontuur van acht bekende jongeren volgen via VTM GO, ten [...]

21/03/2024

Ook Bockie De Repper heeft een accountant nodig

Accountancy blijft een knelpuntberoep. Dat ondervonden ook acht bedrijven. Zij besloten er samen iets [...]

19/03/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84