De snelste manier om jouw biertje af te koelen
Een warm biertje drinken gaat samen met een emotiemix van teleurstelling, walging en volharding. Of je jouw krat nu in de frigo vergeten plaatsen bent of er op een festival geen schaduwplekje ter beschikking is, warm bier is sowieso geen cadeau en een koude pint smaakt véél beter. Deze tip lost al jouw warme pint-problemen op, want volgens de wetenschap is er snelle en handige manier om jouw blik magisch fris te maken.
Wij noemen het de magie van zout.
- Vul een bak of emmer met water, een hoop ijsblokjes en enkele handjes keukenzout. Het zout zorgt voor een chemische reactie waardoor het koelproces versneld wordt.
- Dompel je blikken of flessen zo diep mogelijk en als de bak afsluitbaar is, sluit hem.
- Wacht vijf minuutjes.
- Schol!
Geloof je ons niet? Kijk dan maar naar dit filmpje want de bewijzen zijn er hoor, scepticus!
Foto:
Shutterstock