Image
09/03/2020

Mmm: pesto van radijsloof

We hebben het altijd ‘druk, druk, druk’, en soms zelfs nog drukker. Eten maken lukt nog net, maar de afwas doen? Eyeroll. GUIDO to the rescue met enkele hapklare recepten die slechts één pan vragen, en (bijna) geen moeite. De eerste in het rijtje is een pesto van radijsloof. 

APERO/BRUNC
Deze spread hebben we geplukt uit het Augmented Reality-kookboek Zero Waste. Via de gratis ADmented app kan je recepten in het boek scannen en zien hoe chef Jeroen De Pauw ze klaarmaakt. Te koop voor 29,95 euro op www.zerowastebook.com en bij Standaard Boekhandel.

Ingrediënten:
  • 2 bosjes radijzen
  • 12 cl olijfolie
  • 100 g ricotta
  • 80 g pistachenoten
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van ½ citroen
Bereiding:
  • Snij het loof van de radijzen en was het loof en de radijzen apart.
  • Giet de olijfolie in een blender.
  • Voeg alle ingrediënten toe, behalve de radijzen.
  • Mix tot een homogene massa en schep in een kommetje.
  • Serveer de dipsaus met de radijzen
Smakelijk!

(Sofie VR.)
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

KdG-studenten krijgen praktijklessen in Wetenschapspark

Karel de Grote Hogeschool slaat de handen in elkaar met het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in [...]

16/05/2023

Eerste universitaire opleiding circulair bouwen

Circulair of materiaalneutraal bouwen is een beleidsprioriteit. Om hierop in te pikken, biedt de Vrije [...]

12/05/2023

Weesfietsen krijgen tweede leven in Gent

Fietsen die in Gent zijn achtergelaten, worden door De Fietsambassade opgehaald en bewaard. Vorig jaar [...]

04/05/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84