Image
15/02/2021

VUB-prof bakt historische broodjes


Volgens historicus Peter Scholliers, professor aan de VUB, is "de geschiedenis van het brood is in feite de geschiedenis van álles." Hij onderzocht de geschiedenis van het brood en bracht de verschillende bepalende momenten in kaart: van de prijsrevolutie rond 1890, die voor betaalbaar en zuiver wit brood zorgde, tot de smaakrevolutie rond 1990, die voor betaalbaar en gezond bruin brood zorgde. Dit alles goot hij in boekvorm: Brood - Een geschiedenis van bakkers en hun brood.
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Messy Chef, een succes voor koelkastrestjes

Misschien wel het beste wat er bestaat voor studenten; koken met restjes uit de frigo. Of je ze steelt [...]

06/03/2023

Broodjeszaak Tonton Garby uit Brussel gaat viraal op Tiktok

Een video met meer dan 2,4 miljoen views en 500.000 likes, en dat over een Belgische broodjeszaak. Tonton [...]

05/03/2023

Een langer weekend kan positief zijn voor het klimaat

Een vierdaagse werkweek om het klimaat te redden, dat klinkt bijna te mooi voor woorden. Toch zijn wetenschappers [...]

04/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84