Recept: Thaise salade met pindasaus
Aurélie Glorieux - ze werd geboren in België, maar woont en werkt in Californië - studeerde bewegingsleer. Dankzij haar ouders, die verschillende restaurants uitbaatten, leerde ze al vroeg koken. Door haar werk als kinesiologe werd ze zich bewust van de link tussen energie, mentale gezondheid en voeding. Sindsdien combineert ze haar roots in de traditionele gastronomie succesvol met de hedendaagse principes van de gezondheidskeuken. Even proeven?
Thaise salade met pindasaus
Ingrediënten:
- ½ rode (of groene) kool
- 2 wortelen
- 3 jonge uien
- ½ bosje radijsjes
- 2 handenvol peultjes
- 1 verse mango
- 60 g pinda's (of cashewnoten)
- 1 duim verse gember
- 1 tot 2 centimeter citroengras
- ¼ kopje korianderblaadjes
- ¼ kopje muntblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 5 eetlepels tamari
- olijfolie
- 6 eetlepels pindapasta
- 1 tot 2 centimeter citroengrasstokje
- chilivlokken
- 3 eetlepels honing (of ahornsiroop)
- sap van ½ citroen
- 3 tot 4 eetlepels geroosterde sesamolie
- 4 eetlepels water
- zout
- peper
Bereiding:
1. Bereid de pindasaus door alle ingrediënten voor de saus in een blender te mengen.
2. Verhit een beetje olijfolie in een pan met 1 geraspte teen knoflook.
3. Voeg de gemalen pinda's toe en rooster ze 1 minuut voordat je de tamari toevoegt. Zet opzij.
4. Meng in een grote kom de geraspte kool, wortel- en radijsreepjes.
5. Schil de verse mango, snijd het vruchtvlees in reepjes en voeg toe aan het groentemengsel.
6. Voeg het gehakte citroengras, de peultjes, de gehakte koriander en munt, de geraspte gember en de geroosterde pinda's toe.
7. Breng op smaak met wat zout, peper en tamari.
8. Giet de pindasaus over de salade en schep alles om.
9. Garneer de salade met muntblaadjes, cashewnoten en/of geroosterde pinda's.
Tip van Aurélie
"Aarzel niet om alle groente-overschotjes uit je koelkast te gebruiken. Je kunt deze salade serveren met quinoa, rijstnoedels of oprollen in rijstvellen voor loempia's. Voor liefhebbers van vlees en schaaldieren is deze salade heerlijk met gebakken scampi's, rundvlees of dun gesneden gestoomde kipfilet."
greatfulkitchen.com