Street food by WOLF: Spaghetti à la Matriciana (by 10 Grams)
De Brusselse foodmarket WOLF, in een imposant voormalig bankgebouw in het centrum van de stad, trekt sinds zijn opening foodies van over ter wereld aan. GUIDO mocht grasduinen in de toprecepten van de WOLF-chefs.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 g spaghetti
- 1,5 liter water
- 300 g runderpancetta
- 100 g pecorinokaas
- 1 potje verse room
- 2 el tomatenpuree
- zout
- vers gemalen peper
- 1 kleine zwarte truffel
- Enkele blaadjes verse basilicum
Bereiding:
1. Breng 1,5 liter gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de op de verpakking aangegeven tijd. Giet af en zet apart.
2. Bak de in reepjes gesneden pancetta in een koekenpan op hoog vuur zonder vetstof. Eenmaal licht gebruind, voeg de helft van de pecorino, de verse room en de tomatenpuree toe. Kruid met zout (niet te veel) en peper. Voeg vervolgens de saus toe aan de pasta, roer en dek af gedurende 1 minuut.
3. Serveer in 4 pastaborden. Rasp de zwarte truffel direct in het bord over de pasta. Bestrooi met pecorino en versier met enkele basilicumblaadjes.
TIP VAN DE CHEF
Vervang de spaghetti naar believen door meer fantasierijke pasta's als fusilli, tagliatelle, bucatini, fettuccini…