Taco's van aubergine met taleggio en tonijn
Het is niet omdat ze een bekende chef is, dat Sofie Dumont de Happy Moments met familie en vrienden vergeet. Die heeft ze samengebracht in haar gelijknamige kookboek, verschenen bij Lannoo. Speciaal voor GUIDO maakt ze taco's.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 grote ronde aubergines
- 4 el olijfolie
- 8 el polenta
- 1 el oregano
- 1 el paprikapoeder (eventueel gerookt)
- 150 g taleggiokaas
- 1 blikje tonijn
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 195°C.
- Snijd de aubergine in plakken van minder dan 1 cm dik. Wrijf beide kanten in met olijfolie.
- Meng de polenta met de oregano en paprika. Doop de aubergineplakken in het polentamengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats 20 minuten in de oven op 195°C. Draai de plakken om en steek ze nog ongeveer 5 minuten terug in de oven.
- Vul de helft van elke plak met kaas en tonijn en vouw om. Steek nog 2 tot 3 minuten terug in de oven, zodat de kaas smelt. Leg de taco's op een schaal en serveer met je favoriete pikante saus.
Tip van Sofie:
"De polenta kan vervangen worden door paneermeel, maar dan is het gerecht niet meer glutenvrij. Je kunt ook variëren met de kazen: cheddar, comté, enzovoort."