Image
30/11/2004

Guido's mocktails (of: hippe mixdrankjes zonder alcohol)

In een cocktail hoef je niet per se sterke drank te gieten. Creatief omgaan met diverse fruiten groentesappen, daar met mate suiker en kruiden aan toevoegen, eens goed shaken en hop: je mocktail is geboren. Gegarandeerd katervrij! Guido lanceert fonkelnieuwe mocktails voor de zes grootste studentensteden. Alcoholvrije mixfun, het is eens wat anders.

 

 

BRUSSEL: Pis van 't Manneke

Ingrediënten

• 1 kg witte druiven
• 5 eetlepels vlierbessensiroop
• 1 eetlepel maanzaad

Bereiding:
Pers de druiven uit en vang het sap op. Maak twee dessertbordjes klaar, met op het ene een eetlepel vlierbessensiroop, op het andere een eetlepel maanzaad. Neem je glas en doop de rand achtereenvolgens in de siroop en het maanzaad. De rest van de siroop in een glas gieten en aanlengen met het verse druivensap. Roeren tot de siroop opgelost is.


ANTWERPEN: Jus Antigoon

Ingrediënten
• 1 limoen
• 2 dozen pompelmoessap
• verse dille
• 1 komkommer
• een kwart rode paprika
• 1 liter tonic
• Tabasco

Bereiding:
Begin met de avond voordien ijsblokjes te maken van 1 doos pompelmoessap. Vervolgens de limoen schillen, de schil in heel kleine stukjes snijden en blancheren(1). Gooi dan de ijsblokjes in een grote punchschaal en voeg er het pompelmoessap aan toe met twee eetlepels dille, plakjes komkommer, fijngehakte paprika, de geblancheerde limoensliertjes en de tonic. Afronden met een royale scheut Tabasco en opdienen met de pollepel!
(1) Blancheren: kort in kokend water leggen en nadien onder de koude kraan houden


GENT: Dropke van 't Stropke

Ingrediënten
• 8 cl witte limonade
• 8 cl grenadine
• 16 cl sinaasappelsap
• een halve sinaasappel
• 50 g suiker
• 1 eetlepel drinkyoghurt met aardbeismaak
• 2 aardbeien

Bereiding
Giet een bodempje sinaasappelsap op een bord. Doop er de rand van het glas in, en draai het glas even door de suiker. Meng de grenadine en de limonade. Voeg er de eetlepel drinkyoghurt aan toe. Goed roeren. Maak vervolgens fruitprikkertjes met afwisselend dubbelgeplooide 'maantjes' sinaasappel en hele aardbeien. Serveren met een rietje.


LEUVEN: Fonske 't Sponske

Ingrediënten
• 2 pomelo's(2)
• 400 g witte selder
• 4 kandijsuikerstokjes
• 4 kerstomaatjes

Bereiding
Snij de pomelo's doormidden en plat de onderkant af, zodat de helften rechtop blijven staan. Haal er met een koffielepeltje voorzichtig het vruchtvlees uit. De rest snij je zo diep mogelijk weg zonder de buitenste schil te beschadigen. Neem nu een sapcentrifuge, schep er het vruchtvlees in en voeg er de in stukken gesneden selder bij. Het gecentrifugeerde sap giet je in de pomelohelften. Prik een kerstomaatje op de kandijsuikerstokjes en leg die in het sap. Opdienen met een lepel.
(2) Een pomelo is een grote citrusvrucht die vooral op de Filippijnen wordt gekweekt. Als je er geen vindt, gebruik dan roze pompelmoezen.


HASSELT: 't Nuchter Paterke

Ingrediënten
• 25 cl kokosmelk
• 10 cl pompelmoessap
• 50 cl sinaasappelsap
• 1 eetlepel citroensap
• een halve koffielepel suiker
• schijfje ananas

Bereiding
Heel erg simpel: alles in de cocktailshaker, schudden, in een glas gieten en afwerken met een schijfje ananas op het glas.


KORTRIJK: Cool & Broel

Ingrediënten
• 2 takjes verse munt
• 60 cl yoghurt (natuur)
• 2 eetlepels suiker
• 2 eetlepels muntsiroop
• IJsblokjes

Bereiding
Hou een paar muntblaadjes apart en gooi de rest in de mixer, samen met de yoghurt, de suiker en de muntsiroop.
Mixen, in glazen gieten, ijsblokjes toevoegen en afwerken met een muntblaadje.


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

UGent opent eigen coworkingspace voor student-ondernemers

DO!, het centrum voor (student-)ondernemerschap van de UGent, heeft een gloednieuwe coworkingspace geopend [...]

06/04/2022

Giant-sausrecept van Quick voor meer dan 30.000 dollar verkocht als NFT

Tijdens een online veiling had een fan van Quick 31.140 dollar (dat is 27.755 euro) over om een uniek [...]

05/04/2022

Flee wint European University Film Award

De animatiefilm Flee van Jonas Poher Rasmussen werd winnaar van de European University Film Award. [...]

04/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84