Image
20/02/2008

Vijf 'squisito' pastarecepten

Blijf je altijd steken tussen de pita's, pizza's en frietjes? Ontpop je tot een professionele keukenprins(es) en bereid een van deze vijf Italiaanse pastarecepten. Simpel, snel en superlekker! Buon apetito!

Telkens voor 2 personen

Penne met kazen (15 min.)

Ingrediënten:

250 gram penne, twee doosjes tomatenpuree, 1 blik gepelde tomaat, 1 ui, parmesan, 2 zakjes mozzarella, gemalen kaas, 2 teentjes look , zout, zwarte peper, paprikapoeder, gemalen laurier, oregano

Bereidingswijze:

•  Kook de penne al dente

•  Doe de gepelde tomaat in een kookpot en voeg anderhalf blik water toe

•  Voeg de tomatenpuree, de look, de ui (fijngesneden) en de kruiden toe

•  Laat alles gaar worden

•  Giet de pasta af en voeg de saus toe

•  Voeg de parmesan en mozzarella in stukjes bij de pasta

•  Roer goed om

•  Serveer op een bord met gemalen kaas

Spirelli met scampi's, groentjes en pesto (20 min.)

Ingrediënten:

20 scampi's, zout en peper, paprikapoeder, 250 gram spirelli, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 tomaat, 1 ui, ½ courgette, 150 gram maïs, 2 koffielepels pesto, 2 soeplepels Boursin Cuisine, 1 teentje look

Bereidingswijze:

•  Ontdoe de scampi's van hun jasje en leg ze in hete olijfolie

•  Versnipper het teentje look bij de scampi's

•  Kruid ze met peper, zout en paprikapoeder

•  Snij alle groentjes in stukjes van dezelfde grootte

•  Kook ondertussen in een andere pot de spirelli al dente

•  Voeg de groentjes een voor een toe aan de scampi's (de hardste eerst)

•  Breng op smaak met 2 koffielepels pesto en 2 soeplepels Boursin Cuisine

•  Roer het geheel goed om en serveer met de pasta

Spaghetti carbonara (20 min.)

Ingrediënten:

250 gram spaghetti, 100 gram spekblokjes (mag gerookt zijn), zonnebloemolie (of olijfolie), 3 eieren, peper, 2 soeplepels gemalen parmesan

Bereidingswijze:

•  Kook de spaghetti al dente

•  Klop de eieren los, kruid met peper en doe er 2 soeplepels parmesan bij

•  Giet de pasta af, maar hou enkele lepels kookvocht opzij

•  Doe 2-3 lepels olie in een pan en bak er de spekblokjes in

•  Doe het eimengsel in de pan

•  Voeg de pasta en enkele lepels kookvocht toe

•  Laat op een zacht vuur de eieren stollen rond de pasta

•  Dien op met de rest van de kaas

Vegetarische lasagne (25 min.)

Ingrediënten:

1/2 pak lasagnevellen, 4 dl bechamelsaus, 1 pot Bertolli tomatensaus, 1 zakje gemalen kaas, zout, 2 koffielepels pesto, 1 courgette

Bereidingswijze:

•  Laat de lasagnevellen 3 minuten weken in water

•  Snij ondertussen de courgette in fijne schijfjes en bak die lichtbruin

•  Bereid de bechamelsaus en voeg er de pesto aan toe

•  Bedek de onderkant van de schotel met tomatensaus en leg er een lasagnevel overheen

•  Spreid de bechamelsaus over het lasagnevel en schik er enkele courgetteschijfjes op

•  Herhaal stappen 4 en 5 tot de schotel vol zit

•  Eindig met tomatensaus en bedek het geheel met een laagje geraspte kaas

•  Verwarm de schotel in de oven gedurende 20 minuten op 180 graden en serveer

Tagliatelli met parmaham en groentemix (30 min.)

Ingrediënten:

400 gram tagliatelli, 1 koffielepel olijfolie, 1 koffielepel fijngehakte knoflook, peper, zout, 500 gram groentemix (eventueel diepvries), 3 fijne sneetjes parmaham

Bereidingswijze:

•  Snij de sneetjes rauwe ham in fijne reepjes en plaats ze even in de koelkast

•  Kook ondertussen de tagliatelli al dente

•  Laat de pasta uitlekken

•  Verhit de olijfolie in een pan en voeg de look en groenten toe

•  Bak gedurende acht minuten op een middelmatig vuur (regelmatig omroeren)

•  Breng op smaak met peper en zout

•  Voeg de pasta erbij en meng goed

•  Schik de pastamengeling op een bord, strooi de plakjes parmaham over het gerecht en smullen maar


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Kiesfestival voor first-time voters

In juni moeten we allemaal gaan stemmen, en voor velen is dat de allereerste keer. Om die first-time [...]

28/03/2024

Honderd jaar surrealisme wordt gevierd met twee expo’s in Brussel

Het surrealisme bestaat honderd jaar en dat moet gevierd worden. De stad Brussel doet dat alvast met [...]

27/03/2024

Studenten UCLL ervaren effect van rijden onder invloed met VR

In Diepenbeek hebben studenten van de hogeschool UCLL kunnen ervaren wat het effect van rijden onder [...]

26/03/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84