Image
12/09/2008

Coole cocktails

Dat een pint bier of een glas wijn kunnen smaken, hoeven we jullie niet te vertellen. Toch willen de smaakpapillen ook wel eens wat anders. Shake dan een coole cocktail in mekaar. Een gegarandeerde hit op feestjes, ideaal in zwoele omstandigheden, en ook uiterst geschikt om op kille dagen de zon te vervangen.

 

1. Mandarito

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

½ limoen,

6 verse muntblaadjes

3 cl Mandarine Napoléon

Hoe?

Limoen snijden en fijndrukken in een glas samen met de munt. Glas vullen met ijs. Mandarine Napoléon toevoegen. Glas met muntblaadjes versieren. Heerlijk met een beetje spuitwater.

2. Mandatonic

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

3 cl Mandarine Napoléon

15 cl tonic

Hoe?

Schenk Mandarine Napoléon in een longdrinkglas gevuld met veel ijs.

Vul het glas met tonic en versieren met muntblaadjes of met een schijfje limoen.

3. Mandacollins

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

3 cl Mandarine Napoléon

1,5 cl gin

½ citroensap

spuitwater

Hoe?

De Mandarine Napoléon in een halfvolle shaker met ijsblokjes mengen met de gin en het citroensap. Giet alles in een longdrinkglas gevuld met ijs en serveer.

4. Trinidad   

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

3 cl tequila

3 cl Blue Curaçao

0,5 cl suiker

1 Schweppes Tonic

 

Hoe?

Meng de tequila, de Curaçao en de suiker in een glas. Voeg er 4 of 5 ijsblokjes aan toe en roer 20 seconden. Giet over in een wijnglas, roer nog eens en werk af met de Schweppes Tonic.

5. Lychees Sunrise

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

6 cl lycheelikeur (Soho)

2 cl grenadine

12 cl Schweppes Agrum'

Hoe?

Deze cocktail maak je in een tumblerglas. Giet de lycheelikeur en de Schweppes Agrum' op een laag ijsblokjes. Voeg er voorzichtig de grenadine aan toe, zodat die naar de bodem zakt. Als je er eens met een lepel in pookt, kun je een dégradé-effect naar wens bekomen.

 

6. Vale de Cambra

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

¾ Wortegemse (jenever)

¼ crème de cassis      

Hoe?

Eenvoudig: eerst de crème de cassis en vervolgens de Wortegemse in een tumblerglas gieten, en er simpelweg enkele ijsblokjes aan toevoegen.

7. General Lee

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

6 cl J&B

2 cl rode porto

2 cl ananassap

0,5 cl aardbeilikeur

0,5 cl citroensap

Hoe?

Voor de General Lee heb je een shaker nodig. Eenmaal alles gemengd, kan je 'm overgieten in een cocktailglas, zonder verdere versiering.

8. Klare Cocktail

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

3 cl J&B

2 cl abrikozenlikeur

2 cl sinaasappelsap

 

Hoe?

Giet de drie ingrediënten in een shaker vol ijsblokjes. Shaken maar, en vervolgens opdienen in een cocktailglas met een schijfje citroen.

9. Ccc

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

4 cl J&B

4 cl cola

2 cl citroensap

Hoe?

Meng de J&B en het citroensap in een mengglas. Leng vervolgens aan met cola in een cocktailglas met ijs.

10. Meojifo

 

Ingrediënten (voor 1 persoon)

6 cl wodka

½ limoen

½ eetlepel suiker

7 muntblaadjes

spuitwater

Hoe?

De Meojifo bereid je direct in een tumblerglas. Eerst schep je er de suiker in (liefst rietsuiker), vervolgens het sap van de limoen en eventueel een beetje spuitwater. Roeren om de suiker te doen oplossen. Leg in dit mengsel de muntblaadjes (niet snijden!) en voeg ijs toe tot het glas halfvol is. Nu is het tijd voor de scheut wodka, en je kan het glas verder vullen met spuitwater.

 

 

LEXICON

Shaker – Recipient waarin je al 'shakend' cocktails kunt mengen.

Stirred – Gemengd.

Built – Wanneer de verschillende ingrediënten van de cocktail in laagjes worden gepresenteerd.

On the rocks – Met ijsblokjes.

Clobbers – Cocktails met fruit en wijn of likeur (sangria bijvoorbeeld).

Frozen – Wanneer de cocktail textuur krijgt door een verbrijzeld ijs aan toe te voegen. Dat kan je doen met een mixer, maar breek dan eerst het ijs in stukjes.

Blended – Gemixt met de hulp van een keukenrobot (handig als je grotere stukken fruit aan je cocktail wil toevoegen).


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

VUB-studenten organiseren voor het eerst online cantussen

Het feestende studentenleven ligt even plat. Daarom riepen vier studenten van de Vrije Universiteit in [...]

02/04/2020

Jupiler trakteert jarigen op 10 pinten na lockdown

Een verjaardagsfeest vieren doe je het liefst samen met je familie en vrienden maar dit is nu even moeilijk. [...]

02/04/2020

Red je stamcafé en bestel nu alvast je virtuele pintjes

Je stamcafé dat wekenlang gesloten blijft, da's flink balen. Maar hoeveel erger zou het zijn [...]

25/03/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84