Hoe tap je een perfecte pint?
Een pintje tappen is niet zo eenvoudig als het eruitziet. Wij geven je enkele tips om ervoor te zorgen dat je geen milkshake tapt (20 cl schuim), maar wel een fris driesterrenpintje.
Stap 1
Dompel je glas onder in een bak water met afwasproduct, spoel na met kristalhelder water.
Stap 2
Spoel je glas, net voor je begint te tappen, nog eens in proper water. Zo krijgt het de ideale temperatuur.
Stap 3
Laat eerst een ietsiepietsie bier naast het glas lopen.
Stap 4
Let erop dat de tap nooit in aanraking komt met het glas.
Stap 5
Hou het glas wat schuin en tap in één keer vol.
Stap 6
Zorg ervoor dat je ongeveer twee vingers schuim hebt. (vermijd dus het milkshake-effect)
Stap 7
Trek nu vlug je glas terug zodat de laatste druppels uit de tap er niet in terechtkomen.
Stap 8
Neem je spatel, coupeer het schuim in één beweging en dit in een hoek van 45 graden.
Stap 9
Dompel je pint nog eens in een bak vers water om bier dat eventueel langs het glas loopt af te spoelen.
Stap 10
Een echte pro serveert het pintje op een bierviltje met het merk naar de dorstige student gericht. Santé!
(HDP)