Image
21/01/2010

Pitavlees is niet wat je denkt…

Na een avondje feesten, smaakt niets beter dan een stevige pita. Maar wat draaien ze precies allemaal in dat broodje?

 

Voor een onderzoek bezocht het Nederlandse televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde tien pitazaken in Amsterdam. Daar namen ze telkens een staaltje van het vlees mee om nadien het DNA van elk stukje te bestuderen in een labo. En wat bleek? Slechts één bestond voor de volle honderd procent uit lamsvlees, zoals zou moeten. De negen andere waren een mix van lamsvlees met kippen-, kalkoen-, varken- of rundsvlees. Wie meer wil weten, kan vanavond kijken naar de volledige aflevering van het programma, om 20.30u op Nederland 3.
 
(SVR)
 

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Een jaar Bitcoin mining en gebruiken verbruikt meer energie dan heel België

De Universiteit van Cambridge ontwikkelde de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, een tracker [...]

25/04/2021

De Vegetarische Slager nu ook te koop in China

De Boulettes Very Chouettes, Poulettekes en het Gehackt van de Vegetarische Slager zijn op weg om ook [...]

24/04/2021

Deformup: wanneer recyclage leidt tot decoratie-ideeën

Soms wachten studenten niet tot ze klaar zijn met hun studies om zich in het ondernemerschap te storten. [...]

24/04/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84