Image
24/01/2010

Nieuwe opleiding: moleculair gastronoom

Vanaf volgend jaar pakt de Spaanse universiteit van San Sebastian, wat de culinaire hoofdstad van Europa genoemd wordt, als eerste uit met een opleiding moleculair koken.

 

Het universiteitsgebouw is gebaseerd op een stapel soepborden en biedt dus vanaf 2011 plaats aan het departement gastronomische en culinaire wetenschappen. “Ik denk niet dat er in ons land vraag is naar een opleiding moleculair koken,” vertelt Ludo Melis, vicerector Onderwijs aan de KU Leuven. “Anderzijds is het weinig waarschijnlijk dat zo'n richting er in België zou komen, omdat er niet vaak met nieuwe universitaire titels van start wordt gegaan. We worden geremd door een ingewikkelde regelgeving. Het duurt enkele jaren voor je hier een hip idee kunt uitwerken.” Toch mag België niet achterop hinken en daarom planten universiteiten wel pakketten in bij bestaande lesprogramma's. “Ik kan me voorstellen dat moleculair koken bijvoorbeeld aansluiting zou vinden bij voedingstechnologie, een afstudeerrichting bij de bio-ingenieurs.”
 
(SVR)

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Hoe scoor je met je scriptie?

Docenten worden graag verrast met vindingrijke, verzorgde scripties. Voor veel studenten is zo’n [...]

21/02/2023

“De pil” voor mannen komt eraan

Een nieuw onderzoek van Weill Cornell Medicine (onderzoekscentrum in New York) naar een anticonceptiepil [...]

20/02/2023

Zombiedrug in VS rot mensenhuid

De Verenigde Staten is in de ban van een nieuwe zombiedrug: tranq. De drug verdooft je urenlang en zodra [...]

19/02/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84