Image
28/03/2010

Van vetrollen tot strak in ‘t pak

Wie er de komende lente en zomer wil uitzien alsof hij deze winter ’t ene fitnesstoestel na ’t andere heeft versleten, wacht beter niet te lang om die vetrolletjes van zich af te schudden. Elke dag een ganse sla-plantage binnenschrokken, helpt natuurlijk ook, maar zeg eens eerlijk: dat hou je toch nooit vol? Je hoeft die lekkere dikmakers trouwens helemaal niet af te zweren. Bereid ze gewoon zelf, op ónze manier.

 
 

 

Hamburger
Nodig: 250 g rundergehakt, 250 g tartaar, 1 kleine fijngesneden ui, 50 g in blokjes gesneden belegen kaas, 3 eetlepels chilisaus (Calvé), peper en zout, 1 eetlepel zonnebloemolie, 1 blikje ananasschijven, 4 blaadjes kropsla, 4 eetlepels (light) mayonaise en ketchup, 4 volkoren pistolets
 
Meng het gehakt met de tartaar, de ui, de kaas en de chilisaus, voeg peper en zout toe naar smaak en vorm vier hamburgers. Bestrijk elke hamburgers met olie en bak ze in een grillpan mooi bruin. Leg nu de ananasschijven in de pan en bak beide kanten lichtbruin. Verdeel de sla over opengesneden volkoren pistolets en vul aan met het vlees, de ananas en de sauzen.
 
Nasi goreng
Nodig: 300 g langkorrelrijst, 1 zakje gedroogde nasikruiden, 150 g ham in lappen, 1 prei, ¼ witte kool, 1 grote winterwortel, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 eieren

Kook de rijst gaar, giet de korrels in een vergiet en spoel ze af met koud water voor je ze laat uitlekken. Laat de nasikruiden weken in 1 dl warm water en snijd ondertussen de ham in dunne reepjes, de prei in ringen en de witte kool in reepjes. Was nu de winterwortel, rasp het vel eraf en snijd ook deze in kleine reepjes. Bak de ham bruin in een hete wok en voeg dan de nasikruiden en de groenten toe. Blijf omscheppen en bak daarnaast een omelet in een andere pan. Voeg de in reepjes gesneden omelet op het einde toe en serveer.
 
Gezouten chips
Nodig: 10 aardappels, zout en eventueel peper
 
Schil de aardappelen en snijd ze in ronde dunne plakjes voor je ze wast in koud water. Leg de schijfjes zo’n 6 minuten in heet frituurvet (160 graden). Haal ze uit het vet en laat ze enkele minuten ‘drogen’ op velletjes keukenpapier. Strooi er wat zout (en peper) over en smullen maar.
 
Pizza met pesto
Nodig:350 g pizzadeeg,1 kilo tomaten, basilicum, 4 teentjes look, 10 g geraspte parmezaan, 15 g pijnappelpitten, 5 cl olijfolie, 2 eetlepels tomatenpuree, zout en versgemalen peper

Maak het pizzadeeg klaar. Was de tomaten, snijd de harde kern rond het steeltje weg en snij ze in dunne schijfjes voor je ze in een schotel legt op een vel keukenpapier. Mix de lookteentjes, basilicum, parmezaan, pijnappelpitten en olijfolie en kruid met peper en zout. Spreid het deeg uit in een vorm of op een ovenplaat. Smeer de pizza in met tomatenpuree, leg er de tomatenschijfjes op en zet een klein half uur in een voorverwarmde oven (240 graden). Verdeel nog wat pesto over de pizza voor je hem serveert.

 
(SVR)
 
 
 
 

  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Het is eens iets anders: examens afleggen op externe locaties

Omdat het momenteel te moeilijk is om alle studenten in één aula te proppen, gingen universiteiten [...]

26/05/2020

Terug naar de hogeschool: twee studenten delen hun ervaringen

Hogescholen en universiteiten geven zoveel mogelijk lessen online, maar voor praktijklessen en sommige [...]

25/05/2020

Studio Brussel lanceert twee nieuwe digitale streams: Hooray en Bruut

Vandaag introduceert Studio Brussel twee nieuwe non-stop streams aan hun luisteraars. Hooray zuigt je [...]

25/05/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84