Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Digital natives verkiezen een mix van live en online les

Een enquête van Acco toont aan dat blended lessen de toekomst zijn. Studenten en docenten hoger onderwijs [...]

03/02/2023

Museum voor Schone Kunsten Gent geeft prikkelarme rondleidingen

Het Museum voor Schone Kunsten Gent wil een zorgeloos bezoek aan het museum voor iedereen vanzelfsprekend [...]

01/02/2023

Wat te doen na een studie, vijf ideeën

Ben jij binnenkort klaar met je studie en wil je graag aan de slag met werken of weet je nog helemaal [...]

31/01/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84