Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Gent wil infocoaches in Overpoortstraat behouden

De infocoaches in hun Overpoortchalet kregen begin dit jaar te horen dat hun diensten niet langer gesubsidieerd [...]

25/02/2023

Gratis condooms in Frankrijk

Een condoom is niet het goedkoopste product op de markt. Daarom besliste Frankrijk op 1 januari om alle [...]

24/02/2023

Poolse vrouw denkt vermiste kleuter Madeleine McCann te zijn

Sociale media zijn de laatste dagen in de ban van de Madeleine McCann-case. De Poolse vrouw Julia Wendell [...]

23/02/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84