Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

4 goede redenen om de nieuwe Guido Stadsgids in huis te halen

Een nieuw academiejaar zonder Guido Stadgids, dat bestaat niet. In deze onmisbare studentengids vind [...]

12/09/2022

Futuristisch universiteitsgebouw voor VUB & ULB

Op de campussen van de VUB en ULB in Etterbeek startte Beliris met de bouw van een futuristisch en duurzaam [...]

01/09/2022

Meer en meer studenten worden afgeperst tijdens de blok

Blijkbaar is de blokperiode populair bij hackers. Steeds meer studenten zijn het slachtoffer van ransomware, [...]

30/08/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84