Image
25/02/2010

Universiteit Gent maakt frietjes gezond

Dat frietjes ongezond zijn, is algemeen geweten. Maar binnenkort wordt de lekkernij gezonder, want wetenschappers van de UGent ontdekten enkele manieren om frieten minder kankerverwekkend te maken. Dat maakte de school gisteren bekend.


Enkele jaren geleden ontdekte men de kankerverwekkende stof acrylamide in frieten. Onderzoekers vonden nu enkele methodes om het gehalte van deze gevaarlijke stof te verminderen. Zo zijn sommige aardappels gevoeliger voor acrylamidevorming en die zal je er binnenkort kunnen uitpikken voor het productieproces begint. Wie benieuwd is naar de andere technieken, moet op 17 maart afzakken naar Gent, want dan wordt het onderzoeksresultaat voorgesteld.

(CB)


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Emma Bale lanceert eigen foodassortiment bij Wasbar

Zangeres Emma Bale, die vorig jaar nog het album Retrospect uitbracht, is momenteel volop aan het schrijven [...]

01/10/2022

Jelle Cleymans nu ook op de radio

Een mens kan niet 24/7 op een musicalpodium staan, zelfs al heet je Jelle Cleymans. Daarom maakt Jelle [...]

30/09/2022

Student Kick-Off Gent gooit er vanavond geld tegenaan

Student Kick-Off is niet zomaar een verwelkomingsfeestje voor de Gentse studenten, maar is uitgegroeid [...]

28/09/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84